Photoshop-tip: zo kleur je een zwart-witfoto in

Photoshop: zo kleur je een zwart-witfoto in

Redactie 12530 0
Toen er nog geen kleurenfoto’s bestonden was het heel gewoon om zwart-witfoto’s in te kleuren om zodoende toch een kleurrijke foto te krijgen. In Photoshop kun je zelf ook erg gemakkelijk een zwart-witfoto voorzien van realistische kleuren. In deze video zie je precies hoe.

Een zwart-witfoto inkleuren met Photoshop lijkt een enorm ingewikkeld proces, maar dat is het allerminst. In vijf minuten heb je, na een beetje oefening, een foto mooi ingekleurd. De methode daarvoor is eigenlijk vrij eenvoudig.

Lees ook: Negatieven inscannen en bewerken in Lightroom

Toevoegen

In deze video wordt het erg begrijpelijk uitgelegd. Het mooie is dat je via deze methode precies de kleuren en uitstraling van de foto kunt bepalen. Mooi, want kleuren kunnen heel wat toevoegen in een wat saaie zwart-witfoto waarvan de originele maker misschien wel veel liever in kleur gewerkt zou hebben. 

Lees ook: Foto bewerken: snel foto achtergrond verwijderen

Deze techniek is extreem handig wanneer je oude zwart-wit foto's van een moderne glans wil voorzien en kleur toevoegt. Maar je kunt eventueel ook fouten rechtzetten. Heb jij wel eens een foto gemaakt in zwart-wit terwijl je hem eigenlijk achteraf toch liever in kleur had gehad? En ook wanneer je camera niet eens in kleur kan fotograferen zoals de Leica M10 Monochrom?

Grapje natuurlijk... 

In de meeste gevallen kies je gewoon bewust voor een zwart-wit foto, zeker wanneer je een Leica M10 Monochrom hebt aangeschaft. Het neemt echter niet weg dat de bovenstaande tutorial je kan helpen om oude foto's te retoucheren en dat is een leuk werkje wat je, zeker in deze periode van thuiszitten, snel en eenvoudig leert.

Succes!

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie