'Something very special' op komst volgens Vincent Laforet

jesse kraal 2206 1
Vincent Laforet kondigt aan dat hij op de NAB Show in Las Vegas een revolutionaire nieuwe technologie mag helpen onthullen. Volgens de fotograaf en filmmaker is het de grootste revolutie sinds de Canon 5D Mark II, waarvoor hij de introductiefilm 'Reverie' schoot.

Update 5-4-2013: Het blijkt te gaan om de MoVI, een gyro-stabilisatiesysteem. Lees meer.

Volgens Vincent Laforet gaat het om iets groots, iets heel groots. Zo groot dat hij voor het eerst sinds de introductie van de 5D Mark II de titel 'Something very special' gebruikt. Laforet was betrokken bij de introductie van die camera en voorzag de impact die de filmfunctie zou hebben op de industrie. Op de NAB Show, een van de grootste beurzen op het gebied van video, krijgen we volgens hem dus een vergelijkbare revolutie te zien.

Geen camera

Wat Laforet alvast wil verklappen, is dat het dit keer niet om een camera gaat. 'De nieuwe technologie zal voor vrijwel elke filmmaker de manier waarop zij werken gaan veranderen', schrijft hij. Ook cameraspecifieke accessoires lijken daarom niet logisch. Op zijn blog wordt er flink gegist naar de aankomende verrassing, zo zien we onder andere nieuwe codec's of een slimme gyroscoop voorbij komen. Vooral dat laatste zou zomaar kunnen, aangezien Laforet behalve voor Canon ook wel eens voor Kessler werkt.

Afwachten

Veel meer dan dat enkele mensen op het juiste spoor zitten, wil Vincent Laforet nog niet kwijt. We zullen dus tot de start van de NAB Show op 8 april moeten wachten om zeker te weten of we daadwerkelijk met revolutionaire technologie van doen hebben. Op welk video-hulpmiddel hopen jullie?

NAB
Op 8 april gaat de NAB Show van start, dan weten we wat voor moois Laforet voor ons in petto heeft.

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van wim hendriks

Zo te zien zijn er weinig fotografen die geïnteresseerd zijn in filmen met een DSLR, laatstaan met een videocamera die kan fotograferen.
Ik kan me voorstellen betere verwerking van het Opgenomen RAW bestand DNG voor film, een betere AE van Adobe, een betere en goedkoper stabilisator zoals Supraflux, ja ik weet er nog wel een paar.