MoVI is indrukwekkend stabilisatiesysteem, maar niet goedkoop

Julian 3799 3
Vincent Laforet beloofde dat er een nieuw product op komst was dat filmen met dslr's net zo zou veranderen als de Canon 5D Mark II dat deed. Nu is bekend waar het om gaat: een compact gyro-stabilisatiesysteem, MoVI genaamd. Het ziet er indrukwekkend uit, maar met prijs van 15.000 dollar is het niet goedkoop.

Als Vincent Laforet zegt dat er iets op komst is wat de markt net zo zal veranderen als de komst van de Canon 5D Mark II, dan zijn de verwachtingen hooggespannen. De fotograaf/filmmaker verzorgde de introductiefilm voor de 5D Mark II, de eerste fullframe-camera met filmfunctie. En inderdaad, de 5D Mark II was een behoorlijke 'gamechanger', zoals Laforet dat zelf noemt.

Laforet beloofde onlangs op zijn blog dat er weer zo'n product op komst is dat 'alles zal veranderen'. Nu is het zover, het blijkt te gaan om de MoVI: een compact gyroscopisch stabilisatiesysteem met drie assen.

In tegenstelling tot de Canon 5D Mark II is de MoVI niet echt 'bereikbaar' te noemen. Het prijskaartje van 15.000 dollar maakt het een interessante optie voor commerciële producties of filmmakers die in ieder geval iets van budget voorhanden hebben.

Later komt er wel een goedkopere versie, die wat minder gewicht kan dragen, maar ook daar zul je het aanzienlijke bedrag van 7500 dollar voor neer moeten tellen. We verwachten niet dat veel hobbyfilmers/semiprofs het systeem zullen toevoegen aan hun arsenaal en daarmee is de MoVI toch heel wat minder baanbrekend dan de Canon 5D Mark II dat destijds was.

Onderstaande filmpjes tonen de MoVI in actie. Alles over het stabilisatiesysteem lees je op de blog van Vincent Laforet.

afbeelding van Anonymous

nu even wachten op de eerste knutselaars op YouTube die dit voor 5 tientjes in elkaar zet pvc buis rolschaats lagers en een gesloopt op afstand bestuurbaar autootje.

afbeelding van wim hendriks

Een dag verder of men heeft alweer een alternatief weleenswaar voor onder een heli,maar met enig fantasie....
http://bit.ly/10vuidW.

afbeelding van Anonymous

handvatje er op en je bent 14.300 euro goedkoper uit.