Masterclass Playboy-fotografie 13 en 26 januari

Masterclass Playboy-fotografie: 26 januari

Julian 27201 13
Zelf in Playboy-stijl fotograferen? Op 26 januari 2013 geeft Playboy-fotograaf Patrick Kaas een uitgebreide Masterclass, waarin hij aan de hand van zijn eigen werk uitleg geeft. Vervolgens ga je onder begeleiding van de expert een ervaren naaktmodel fotograferen.
Model Irma

Playboy-fotograaf Patrick Kaas zal je in deze Masterclass 'Playboy-fotografie' van alles leren over onder andere camerastandpunten, belichting en houdingen en uitdrukkingen om daarmee het mooiste in de modellen naar boven te halen. Tijdens de Masterclass op 26 januari staat Irma model.

In de Masterclass komen alle aspecten van glamour/Playboy-fotografie aan bod. De fotografen zullen daarnaast proberen al je vragen op dit gebied te beantwoorden. Enige (basis)kennis van fotografie wordt wel van je verwacht, want de nadruk zal niet specifiek op techniek komen te liggen.

Wil jij erbij zijn? Klik hier om je aan te melden

Wat, wie, hoe en waar?

 • Datum: zaterdag 26 januari 2013
 • Tijd: 11.00 tot 16.30 uur
 • Locatie: MMC, Rijswijk, Zuid-Holland
 • Docent: Patrick Kaas
 • Inclusief lunch, koffie, thee en fris
 • Wat moet je mee nemen: Een camera, spiegelreflex, analoog of digitaal, enige fotografiekennis is gewenst
 • Prijs: normaal €259,- via DIGIFOTO Pro nu voor maar €169,95

Irma

26 januari zal Irma poseren tijdens de workshop. Foto © Eyedear

Model Irma

Model Irma. Foto © Davie Gan

Programma

 • 11:00 – 12:30
  Korte introductie: wat is glamourfotografie
  Locatie-oriëntatie en belichtingskeuze
  Belichting voor glamour/Playboy-stijl, techniek en demonstratie
 • 12:30 – 13:00
  Lunch: Voor iedere deelnemer staat een lunchpakket gereed met broodjes, fruit en melk. De lunch is inbegrepen bij de prijs.
 • 13:00 – 16:30
  Zelf aan de slag met:
  Glamourportret, expressie en belichting
  Styling en accessoires keuze
  Glamourposes, tips and tricks
  Het maken van het totaal plaatje en integratie in een serie

Meld je hier aan via het inschrijfformulier

afbeelding van Ad

De workshop van December is mij behoorlijk tegen gevallen.
De berichtgeving rondom de datum ging al verkeerd.
Ook de planning liep scheef. Op 1 locatie in het pand ('locatie oriëntatie') was maar liefst tijd om 1 fotograaf foto's te laten maken. De rest vond beneden in de studio plaats. De groep fotografen was veel te groot en er was echt niet voldoende tijd voor de mensen om een behoorlijk plaatje te maken. Het was voor de meesten iets van 'hier staat het lampje, daar staat het model, ik hoop dat je kunt zwemmen: succes!'.
Dit was mijn geld echt niet waard. Heel jammer.

afbeelding van Valentinohouse@hotmail.com

Masterclass, betekent, je beheerst fotografie en je leert nog meer.
Het leek meer op basis, fotografie.
waar mooi licht was , mochten we niet gaan.
fotograveren was ook met een kabel.
gelukkig had iemand een trigger mee.

afbeelding van herfinn

Jammer Anoniem. Ik heb de mastreclass van Gerard Henninger gevolgd en die was het geld zeker waard voor mij. Ik heb me dus nu ook weer ingeschreven.

afbeelding van Foto Graaf

U vergelijkt appels met peren. Gerard geeft een heel andere soort workshop.

Ik ben het eens met de eerste 2 schrijvers, de workshop was niet wat het beloofde. Er liepen mensen rond die hun camera nog nooit uit de 'Auto'-stand gehaald hadden, dan weet je als deelnemer al hoe laat het is. De workshop was qua tijd slecht gepland, iedereen liep voor iedereen langs (de fotograaf met de trigger kreeg amper ruimte om wat te doen omdat iedereen voor zijn lens langs liep) en er was vrijwel geen ruimte om de 'klik' met het model te hebben. Het was op een paar na, meer een zooitje geilneven die 500 foto's zonder flitser wilden maken. Jammer, zeker voor dat geld. Ik hoop dat DFP hier wat van leert.

afbeelding van dest

ahum.. en waarom heeft de mevrouw een halo rond haar rechter arm? Komt dat door de geburnde lucht wellicht ? Dest zegt foei.

afbeelding van Schiet maar raak voor een knaak

Ik vind het een goede workshop - ik overweeg me ook zeker weer in te schrijven op een later moment. Ik vond de workshop met Henninger 't meer dan waard.

afbeelding van damaster

Het is altijd jammer als een workshop tegenvalt, zeker als het een masterclass is. Hebben deze mensen hun klachten wel kenbaar gemaakt, en is dat ook bij Patrick Kaas terecht gekomen?
Ik ben bij de laatste workshop geweest en herken een aantal dingen die hier geschreven worden. Ik heb ze kenbaar gemaakt bij de 'evaluatie' van deze workshop, dus ik ga het hier niet toelichten. ;o)

afbeelding van Tim

Dank allemaal voor de opmerkingen en commentaar. We streven er naar om iedereen zijn/haar verwachtingen te vervullen en streven uiteraard naar 100% tevreden deelnemers. Er is altijd ruimte voor verbetering, dus daarom nogmaals bedankt voor de comments. Met zorg selecteren we de docenten en laten hun dan ook de Masterclass verzorgen op hun manier met hun expertise. Met de betreffende docent gaan we dit overleggen en het e.e.a. afstemmen om zo de zaken nog beter in te vullen.

afbeelding van Piet Damstaaf

Tsja, je noemt het masterclass maar als je fotografie-achtergrond is enige 'fotografiekennis gewenst'. Dan weet je in feite al genoeg: Niks te halen voor de doorgewinterde fotograaf die zijn techniek op een paar specifieke puntjes nog wat wil bijschaven. Blijft over: de 'viezerikken' die foto's willen maken van blote mevrouwen, niet geïnteresseerd in techniek, licht, styling, communicatie met een model. Als ze aan het eind van de dag maar een paar honderd foto's hebben met tieten en konten. Als je echt een Masterclass wilt organiseren, waarom dan niet alle (potentiële) deelnemers een selectie van hun eigen werk laten overleggen bij inschrijving? Hoe fraudegevoelig ook, het weerhoudt hopelijk de overbekende geilneven en wannabees van inschrijving.

afbeelding van anoniem

Ik zou graag aan deze workshop deelnemen omdat ik me graag wat meer zou verdiepen in deze vorm van fotografie. Maar ik begin nu wel te twijfelen na het lezen van de reacties. Ik zou hier toch echt heel graag iets willen leren en heb weinig zin in een groep die alleen maar komt voor konten of tieten... Ik moet er best veel geld voor betalen dus zou er ook graag de toegevoegde waarde uithalen. Graag hoor ik over ervaringen van anderen... wel of niet doen?

afbeelding van Gerard F.

Als ik dit zo lees dan is mijn advies, dit niet te doen. Als u meer wilt leren over dit soort fotografie dan heeft u hier niet veel aan.
Ik lees in dit draadje:
- Te weinig aandacht voor de deelnemers
- Hier staat de flitskop, succes
- Te grote groep (zie ook eerste opmerking)
- Veel geld voor weinig fototijd

Ik ga er wel vanuit dat DFP wat geleerd heeft van de vorige sessie overigens. Maar misschien dat u eerst met 'gewone' modellen aan de slag moet gaan?

afbeelding van anoniem

Dank je wel voor de oprechte reactie! ik zie er van af .. hou me aanbevolen voor goede alternatieven

afbeelding van marcv1962

Even ter opheldering omtrent de begrippen "Masterclass" en "Workshop" zal in het eerste geval, de masterclass, een dag worden voorbereid door "de meester" die vervolgens de dag al dan niet zal beginnen met een lezing en vervolgens zijn werkwijze tentoon zal spreiden voor zijn publiek, dit heeft op geen enkele wijze van doen met de mate van ervaring of vordering van de gast/toehoorder. De workshop daarentegen zal door de host worden voorbereid en begeleid door de hemzelf teneinde een z.g. "hands-on" les te geven waarbij een groot deel van de workshop wordt gevuld met het zelf doen van de activiteit, in dit geval fotograferen.