5 tutorials voor op een regenachtige dag

Christel de Wolff 2699 0

Er valt altijd wat te leren. Met deze tutorials leer je trucs in de nabewerking je steeds weer iets nieuws. Ideaal voor op een regenachtige dag dus!

Een periode van forse hitte wordt in Nederland altijd afgesloten met behoorlijk wat onweer. De weersverwachtinge zien er dan ook niet al te best uit. Tenzij je houdt van het fotograferen van onweersbuien natuurlijk, dan kun je je hart wel ophalen de komende dagen. Voor wie liever binnenblijft terwijl het water met bakken uit de lucht valt en de donder om je heen slaat, hebben we een aantal toffe tutorials op een rijtje gezet. Er valt namelijk altijd wat te leren!

Tutorial fotobeheer met Adobe Lightroom Classic CC

Adobe Lightroom Classic CC is voor fotobeheer en raw-ontwikkeling bijna net zo'n standaard als wat Adobe Photoshop is voor beeldmanipulatie. Het werken met Lightroom blijkt voor veel fotografen in de praktijk echter lastig, omdat ze het basisprincipe niet goed onderkennen.

Laat een wereld voor je open gaan met deze tutorial

Video: 9 snelle tips voor betere zwart-wit fotografie

Zwart-wit is veel meer dan gewoon een creatief filter dat je op je foto’s kunt leggen. Het verandert je manier van fotograferen. En na het bekijken van deze video van Jamie Windsor zal je precies begrijpen waarom.

Walkthrough: Vervang luchten in elke foto met slechts één klik

Waarom zou je de lucht van een foto willen vervangen? Omdat het kan! Het is erg leuk om zulke mogelijkheden binnen handbereik te hebben. Stewart Carroll neemt je mee in zijn werkwijze in Luminar 4.

Klik hier om meteen naar de tutorial te gaan

Tutorial dramatische lucht in Photoshop

Heb je geen Luminar 4, maar werk je met Photoshop? Ook dan is het helemaal niet moeilijk om je luchten te verbeteren in een vrij korte tijd. In deze tutorial gaan we van een saaie lucht naar een dramatische lucht.

Klik hier om naar de tutorial te gaan

Tutorial Foto-effecten toepassen in Lightroom

Hoewel Lightroom natuurlijk niet de mogelijkheden van Photoshop heeft om beelden te combineren en in lagen te bewerken, kan je er meer mee doen dan menig Lightroom-gebruiker beseft. Veel fotografen wijken uit naar Photoshop voor zaken die in Lightroom ook prima mogelijk zouden zijn geweest.

Check hier hoe je Photoshop overbodig maakt

 

Lees hier ook:

https://www.digifotopro.nl/nikon-valt-drie-keer-in-de-prijzen-tijdens-de-tipa-world-awards-2023

https://www.digifotopro.nl/kamera-express-opent-nieuwe-winkel-op-een-prominente-locatie-in-utrecht

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel