Adobe komt CS3- en CS4-gebruikers tegemoet bij upgrade naar CS6

Julian 4839 0
Adobe besloot afgelopen november haar upgraderegeling aan te passen, alleen vanaf CS5 zou je nog goedkoop kunnen overstappen op CS6, tot onvrede van veel gebruikers. Adobe heeft nu besloten tot eind 2012 gebruikers van CS3 en CS4 tegemoet te komen.

Door de nieuwe regeling kun je tot eind 2012 tegen een gereduceerde prijs upgraden van Photoshop CS3 of CS4 naar Photoshop CS6. De nieuwe versie van de populaire beeldbewerker wordt in de eerste helft van 2012 gelanceerd. Details over de korting zijn er niet, die maakt Adobe bij de lancering van CS6 bekend.

In november besloot Adobe dat alleen gebruikers van CS5 en CS5.5 nog met korting zouden kunnen upgraden naar CS6. Wie met CS3 of CS4 werkt, zou voor de overstap naar CS6 het volle pond moeten betalen.

Scott Kelby boos

Daarmee haalde Adobe zich de woede van veel gebruikers op de hals. Photoshop-goeroe Scott Kelby, voorzitter van de National Association of Photoshop Professionals (NAPP), uitte zijn ongenoegen in een open brief.

Hoewel de negatieve geluiden effect hebben gehad, berust het volgens John Nack, productmanager van Adobe Photoshop, allemaal op een misverstand. De nieuwe upgraderegeling kwam aan het licht bij de introductie van de Creative Cloud-abonnementen, waarbij je op abonnementsbasis gebruik kunt maken van de desktop-applicaties, cloud services en mobiele apps.

Kies je voor zo'n regeling, dan heb je voor een maandelijks bedrag altijd de beschikking over de nieuwste versie. Volgens Nack is dit de meest interessante optie voor veel gebruikers.