Scott Kelby boos op Adobe

jesse kraal 3789 3
Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Adobe de upgrade-voorwaarden van de Creative Suite gaat veranderen. Je kunt in de toekomst alleen voordelig naar Photoshop CS6 overstappen als je al in het bezit bent van Photoshop CS5 of CS5.5. Scott Kelby uit zijn ongenoegen.

Scott Kelby is misschien wel de meest bekende Photoshop-goeroe en ook nog de voorzitter van NAPP, de National Association of Photoshop Professionals (in de Verenigde Staten). Namens zichzelf en uit naam van de 70.000 leden van die organisatie schreef hij een open brief naar Adobe die hij op zijn website plaatste.

Hij pleit hierin voor het terugdraaien van de nieuwe voorwaarden die gaan gelden voor het voordelig upgraden naar Photoshop CS6. Dit kan straks alleen als je al in het bezit bent van Photoshop CS5 of CS5.5. Gebruikers van CS3 of CS4 zullen dus eerst moeten upgraden naar CS5 of de volledige versie van CS6 moeten aanschaffen. Een stuk duurder, dat hebben de trouwe Adobe-klanten niet verdiend volgens Kelby.

Niet eerlijk

De oplossing is volgens Scott Kelby simpel, pas deze regel pas toe vanaf Photoshop CS7. Hij snapt de overweging achter het besluit namelijk wel, alleen om deze beslissing zo kort voor het uitbrengen van CS6 naar buiten te brengen vind Kelby niet eerlijk. 'Wie wil er immers nog upgraden naar CS5 als CS6 al zo goed als voor de deur staat?'

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Marco Mackenbach

Ik ben het met Kelby eens. Er zijn zat gebruikers die niet meer naar CS5 zullen gaan.

afbeelding van Filippe

Gimp is een mooi en goedkoop alternatief

afbeelding van Shaggy

En dit terwijl 70% van de reguliere gebruikers ruim voldoende mogelijkheden zouden hebben met bijv. PSPX3 oid. Omdat men 90% van CS5 niet gebruikt...

Ach ja... Slimme zet van Adobe, begint op Apple te lijken haha ;)