Sigma introduceert 3 nieuwe high-end objectieven, waaronder 's werelds eerste 35mm F/1.2 lens
Nieuwe Sigma objectieven
In een wereld van mirrorless camera's, groeien de verwachtingen ten aanzien van lenzen die geschikt zijn spiegelloze body's. Helaas hebben veel fotografen het gevoel dat ze weinig keus hebben voor spiegelloze lenssystemen wat betreft prestaties, grootte, snelheid en vanwege de last van het gebruik van meerdere systemen. SIGMA heeft deze nieuwe full-frame mirrorless-lensreeks ontwikkeld als de optimale oplossing voor deze uitdaging.
SIGMA komt met verwisselbare lenzen met ongekende specificaties en prestaties met behoud van de concepten 'Modern', 'Art' en 'Sport'. De eerste drie modellen zijn vandaag aangekondigd en worden hieronder beschreven.
Sigma 35MM F/1.2 | ART
'S werelds eerste AF 35mm F/1.2 AF objectief. Daar is hij dan. Met een maximaal diafragma van F/1.2 voor full-frame Sony E-mount en L-Mount-systemen. Met deze lens maak je portretten met een verbluffende resolutie en super sterke bokeh-effecten door de kleine scherptediepte. Hij brengt het ontwikkelingsconcept van de Art-lijn naar een hoger niveau. Sigma geeft aan dat de lens over een ongelofelijke optische kwaliteit beschikt en mensen versteld zullen staan door zijn scherpe beelden over het gehele vlak.
De Art-lijn in het tijdperk van spiegelloze camera's streeft ultieme prestaties na. Daarom beschikt het objectief over drie SLD-glaselementen en drie asferische lenzen plus een dubbelzijdige asferische lens, welke optimaal gerangschikt zijn in een lensconstructie van 17 elementen in 12 groepen. Verschillende aberraties die moeilijk te corrigeren zijn in nabewerking zoals coma flare, worden grondig gefixed door optische ontwerptechnologieën die SIGMA geimplementeerd heeft.
We zijn heel erg benieuwd naar de eerste sample foto's van dit objectief aangezien het op papier als de beste (wijde) portret lens ter wereld klinkt.
Sigma 45MM F/2.8 | C
De volgende lens die Sigma uitbrengt is de 45mm F/2.8 C. Niet de grootste scherptediepte of meest extreme bokeh, maar volgens Sigma wel de mooiste in zijn klasse. Met de 45 mm F/2.8 C is er vooral op de sferische aberratie gelet om ervoor te zorgen dat niet alleen de grote bokeh aan de voor- en achterkant van het onderwerp, maar ook de 'achterbokeh' in de buurt van het scherpgestelde gebied een mooi verloop maakt tot een zachte waas.
Bovendien maakt de minimale scherpstelafstand van 24 cm het mogelijk om te genieten van momentopnames die profiteren van de grotere beeldhoek. Het ontwerp houdt rekening met vignettering om prachtige ronde bokeh te bereiken en swirly bokeh in de hele bokeh-effecten te onderwerpen.
Een super stabiele lens die veel mensen zullen willen gebruiken voor videodoeleinden.
Sigma 14-24MM F/2.8 | ART
Ten slotte is daar de Sigma 14-24MM F/2.8 | ART. Veel fotografen gebruiken graag opnamen met een lage gevoeligheid om ruis zoveel mogelijk te minimaliseren. Met name in fotografie van de sterrenhemel worden heldere groothoeklenzen vaak geselecteerd omdat ze veel licht op kunnen nemen. De 14-24 mm F/2.8 DG DN | Art is ontwikkeld als de ultieme groothoekzoomlens voor astrofotografie of mooie landschappen!
De uniforme weergaveprestaties en uitstekende resolutie aan de rand van het frame maken het de 'definitieve lens voor astrofotografie'. Door gebruik te maken van de kenmerken van de korte brandpuntsafstand combineert deze zoomlens met een grote diameter zowel een compacte body als een ongekend hoge resolutie.
Het wordt moeilijk kiezen tussen deze drie moeten we zeggen.. We willen ze het liefst allemaal testen. Houd onze site in de gaten voor de eerste previews!