DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Havana, Cuba

Christel de Wolff 1170
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje op Cuba, in Havana.

Havana (in het Nederlands soms ook wel geschreven met dubbel n) werd in 1519 gesticht door de Spanjaarden, maar al snel daarna platgebrand door piraten en meermaals geplunderd. Toch wisten de bewoners de stad steeds weer op te bouwen en groeide ze tegen de 17e eeuw uit tot een van de belangrijkste centra van de Caraiben voor de scheepsbouw. Tegenwoordig is Havana een uitgestrekt metropool, maar het oude centrum heeft haar interessante mix behouden van barokke en neoklassieke stijl.

 

Hoe maak je de beste foto's op Cuba?

 

 

Denk je aan Cuba, denk je aan sigaren en oude auto’s. Een stad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, al helemaal sinds de jaren vijftig. Daarnaast is het er heel kleurrijk en daar kun je als fotograaf je voordeel mee doen. Het is natuurlijk niet verboden om zwart-wit beelden te maken, maar ga je voor kleur, zorg dan voor contrasten en schroef je verzadiging gerust een eindje verder dan je normaal gesproken zou doen. Laat je kleuren knallen, zo bereik je dat je lang nadat je Cuba hebt verlaten je nog steeds naar je foto’s kunt kijken en je weer even kunt terugwanen dankzij de levendige kleuren.

 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Rovinj, Kroatië
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Lapland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Franse Pyreneeën
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Tibet
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Dubai

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel