Overzicht: Fotobeurzen in 2015

Julian Huijbregts 10973
Fabrikanten grijpen graag grote evenementen en beurzen aan om nieuwe camera's te introduceren. In 2015 moeten we het zonder de Photokina doen, die tweejaarlijks plaatsvind, maar er zijn genoeg andere momenten waarop de merken uit kunnen pakken met hun nieuwe gear. Dit is de beursagenda voor 2015.

PMA@CES 2015

Wanneer: 6 t/m 9 januari 2015
Waar: Las Vegas, VS
Info: www.cesweb.corg

De PMA-beurs was tot enkele jaren geleden samen met de Photokina hét grote evenement op gebied van fotografie. De laatste jaren verleggen de camerafabrikanten hun aandacht naar de Duitse Photokina, en de CES-elektronicabeurs. De PMA is daardoor flink afgenomen in grootte en onderdeel geworden van de jaarlijkse Consumer Electronics Show. Deze beurs en de PMA&CES, vindt in 2015 plaats van 6 t/m 9 januari in Las Vegas. Ongetwijfeld zal er cameranieuws te zien zijn op deze beurs, met name in het consumentensegment.

CP+ Camera & Photo Imaging Show 2015

Wanneer: 12 t/m 15 februari 2015
Waar: Yokohama, Japan
Info: www.cpplus.jp/en

Sinds 2010 organiseren de grote camerafabrikanten in huis thuisland Japan de jaarlijkse CP+ Camera & Photo Imaging Show. In februari 2015 is het weer zover. Deze beurs is volledig gericht op digitale fotografie en deze thuiswedstrijd is ideaal voor de grote fabrikanten om hun nieuwste ontwikkelingen te tonen. Krijgen we dit jaar de nieuwe megapixelmonsters van Canon, Nikon en Sony te zien?

Professional Imaging 2015

Wanneer: 28 t/m 30 maart 2015
Waar: De Loods, Nijkerk
Info: www.professionalimaging.nl

De grootste beurs op gebied van fotografie in Nederland is de Professional Imaging. In 2014 verhuisde de beurs naar een grotere locatie, ook in 2015 strijkt het evenement weer neer in De Loods te Nijkerk. Verwacht geen introducties van nieuwe camera's, maar het is wel het ideale moment om al het nieuws wat eerder is aangekondigd eens in handen te houden, of om inspiratie op te doen.

NAB Show 2015

Wanneer: 11 t/m 16 april 2015
Waar: Las Vegas, VS
Info: www.nabshow.com

Rond april vindt jaarlijks in Las Vegas de NAB Show plaats. NAB staat voor 'National Association of Broadcasters', de beurs is dan ook gericht op de professionele videomarkt. Het is een walhalla voor videoliefhebbers. Fabrikanten als videocamera's zoals BlackMagic grijpen de beurs vaak aan voor introducties, maar ook makers van fotocamera's met filmfunctie zijn hier te vinden. In 2015 verwachten we weer diverse nieuwe camera's met 4K-filmfunctie.

Fotofair 2015

Wanneer: 30 en 31 mei 2015
Waar: Event Center Beekse Bergen
Info: www.fotofair.nl

Op de Fotofair in het Event Center Beekse Bergen kun je terecht voor tal van lezingen, workshops, demo's, exposities en activiteiten. Daarnaast zijn alle cameramerken en andere aanbieders van diensten en producten op gebied van fotografie vertegenwoordigd met een stand.

IBC 2015

Wanneer: 12 t/m 16 september 2015
Waar: Rai, Amsterdam
Info: www.ibc.org

In september vindt in Amsterdam de IBC plaats. Deze beurs kun je zien als een iets kleinere versie van de NAB Show. De IBC heeft internationaal aanzien en fabrikanten brengen hier regelmatig nieuws op gebied van professionele videotoepassingen.

PhotoPlus Expo 2015

Wanneer: 21 t/m 24 oktober 2015
Waar: New York, VS
Info: www.photoplusexpo.com

De grootste fotografiebeurs in Noord Amerika is tegenwoordig de PhotoPlus Expo. Het is ook de laatste grote beurs van het jaar, dus een goed moment voor fabrikanten om hun nieuwste producten uit de doeken te doen die eerder nog niet klaar waren.