Fotograaf verandert concertzaal in donkere kamer
In de donkere concertzaal zat een publiek van 1400 mensen. De fotograaf maakte op het podium een tintype portret van cellist Okorie Johnson. Normaal fotografeert Wylie met flitsers in kleinere ruimtes. Hierdoor weerkaatst het licht van de muren en het plafond op het onderwerp.
Hoe is de donkere kamer gemaakt?
Dan was er het donkere gedeelte van dit alles. Hoe verander je een concertzaal precies in een functionele donkere kamer? Hier kwam een team van licht en video experts bij kijken. De lichten in de zaal werden gedimd en rood gemaakt. Eventueel zonlicht wat de zaal nog in kon is weggewerkt zodat niks de foto kon verpesten. Nog was Wylie bang dat het niet zou lukken. De dag was daar en de lichten gingen uit. De zaal kreeg een prachtige rode gloed. De camera die Blake Wylie heeft gebruikt is een Century Studio-camera uit 1907.
Heeft de donkere kamer gewerkt? Ja zeker!
Guiness World Records was niet aanwezig om te bevestigen of dit officieel 's werelds grootste donkere kamer te was. Misschien is dit dan ook niet zo. Maar de presentatie blijft zowel uniek als cool.
Meer werk van de indrukwekkende fotograaf zien kan via zijn website en Instagram.
Lees ook: Fotograaf bouwt wolkenkrabber om tot camera