Tutorial over dubbele belichting

Tutorial dubbele belichting in Photoshop

Redactie DIGIFOTO Pro 4207

Bij het creëren van dubbele belichting gebruik je als het ware twee foto’s die je over elkaar heen plaatst. In deze tutorial leer je hoe je met twee foto's een dubbele belichting creëert.

Tutorial dubbele belichting

Voor mensen die foto’s gemaakt hebben met een analoge camera is dubbele belichting niets nieuws. Als je bij een analoge camera vergat om het rolletje door te draaien had je ook op één negatief twee foto’s te staan. Bij een digitale camera is het precies hetzelfde: het enige wat je nodig hebt voor dubbele belichting zijn twee foto’s.

Je kan met dubbele belichting verschillende effecten creëren. Zowel een dromerig effect als foto's door elkaar heen worden gemaakt door middel van het gebruiken van dubbele belichting. Ook kan je het effect creëren als onderstaande foto waarin het net lijkt alsof de auto's uit de telefoon komen. Hiervoor is zowel een foto van de weg gemaakt als van de telefoon. Deze is achteraf bewerkt tot één foto.

Tutorial video

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je in Adobe Photoshop met het gebruiken van twee foto’s een gaaf effect kan creëren. Stap voor stap wordt je begeleid tot je de twee foto's die je het begin hebt uitgezocht, weet te combineren tot één foto. De maker van het kanaal geeft naast deze tutorial nog meer uitleg over onder andere het gebruik van Adobe Photoshop. Klik hier voor het kanaal. 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie