Dutch Photographers Day - 3 oktober 2022

Redactie DIGIFO... 643 0
Op maandag 3 oktober kun tijdens de Dutch Photographers Day met experts praten over je werk, inspiratie opdoen, lezingen bijwonen en netwerken met collega fotografen.

Ga je starten met een fotografie project en wil je graag sparren over je ideeën met een expert? Of zit je midden in een project en wil je tips over de edit-fase? Tijdens dit event van DuPho kun praten met meerdere experts. Maar ook als je in de inspiratiefase zit is er een mooi programma. Kom struinen op de boekenmarkt en verrijk je kennis tijdens de lezingen. 

De Dutch Photographers Day is gratis toegankelijk, maar je moet wel van tevoren je ticket reserveren. Dat doe je via dupho.nl

Het programma – Wat kun je allemaal doen?

Portfolio reviews (VOL)

Ongeacht waar je je bevindt in jouw creatieve proces, je wil jezelf graag een push geven door te praten met een expert. Dit onderdeel van het programma is reeds volgeboekt. 

Boekenmarkt

Op de eerste verdieping van Pakhuis de Zwijger – in de Expo – is er een boekenmarkt. Beeld je een snoepwinkel van inspiratie in met fotoboeken van Nederlandse fotografen. Zo zijn er boeken over Nederlandse garageboxen, portretten van artiesten in lege zalen en verstilde beelden van de laatste postboten ter wereld. Maar ook portretten van de onzichtbare, gesloten gemeenschap van woonwagenbewoners en het kleurrijke Staphorst en poëtische fotoboeken met gedichten. Op onze markt vind je ook een collectie bijzondere klassieke fotoboeken met bijzondere uitgaven zoals eerste edities en gesigneerde exemplaren. Er is ook een selectie fotoboeken, met name zwart wit, uit de vorige eeuw. Denk aan boeken van Brassai , Eggleston, Olaf, Avedon, Porter, Weston, Newton en Callahan.

Fotoloterij

Iedere bezoeker krijgt een lot en maakt kans op een prachtige foto van SO 2022 winnaar Anne Claire de Breij. De winnaar wordt bekend gemaakt in het programma van de DDK.  Deze loterij wordt mede mogelijk gemaakt door FotoLabKiekie.

Workshops en lezingen

Op de vijfde etage van het pakhuis kun je workshops en lezingen volgen over alles wat met ondernemen en fotografie te maken heeft. Hieronder volgt het programma van de lezingen en workshops. 

  • Marwan Magroun, fotograaf – How I became a photographer
  • Daantje Bons, fotograaf - Over haar werk, inbreuk en meer
  • Arnoud Bourdrez, advocaat auteursrecht en kunstverzamelaar – Beroep: fotograaf en onderhandelaar
  • Ries Meertens, trainer creatieve industrie – Spoedcursus ondernemen voor fotografen
  • Jitske Nap & Colina van Bemmel / HER studio, fotograaf / videomaker – Werken in een collectief, alles over het maken van videoproducties
  • Jacqueline Dersjant, afscheidsfotograaf - Ik mis je in de kleine dingen
  • Van te voren goede afspraken maken kan problemen en misverstanden in de toekomst voorkomen. Onder leiding van Laila Schoots, zakelijk adviseur DuPho en Jeff Bosch, jurist DuPho
  • Teun van der Heijden, Heijdens Karwei.  Lezing het visueel narratief van een fotoboek.

De Donkere Kamer

Afsluitend is er een nieuwe editie van 'De Donkere Kamer'. Wat kun je verwachten? De moderatie is in handen van Jennifer Muntslag. Zij gaat praten met hoofdgast Kevin Osepa. Stoepstories komt langs en er zal over NFT en fotografie gesproken worden Roosje Verschoor. Anna Maria van 't Hek vertoont haar nieuwste clip 'SAM'. Arno Haijtema, journalist en fotografie- en tv-recensent verzorgt een beeldcolumn. De tips & tricks worden gegeven door Blommers/Schumm. Tim Mooij-Knip van Huis Marseille tipt de mooiste fotoboeken en het bekende onderdeel ‘Pitch je fotoproject’ staat uiteraard ook op het programma.

Juridisch loket, zakelijk advies

In de foyer kan je in de ochtend terecht met vragen over de zakelijke kant van het vak. Je bent hier aan het juiste adres met vragen over contracten, tarieven, licenties, goede afspraken maken of over hoe je met inbreuk moet omgaan. Laila Schoots, zakelijk adviseur DuPho en jurist Jeff Bosch zullen je hierbij te woord staan.

Borrel

De dag wordt afgesloten met een borrel. Want hoe vaak zie je je collega fotografen nou eigenlijk?

De Zwijger Café

Even werken tussendoor achter je laptop? Er zijn plekken door het gebouw waar je kunt werken. In het café kun je lunchen met je collega’s. Zo hoef je niks van deze dag te missen. Het Zwijger Café stelt een speciaal lunchmenu samen.

Info en tickets

De Dutch Photographers Day is gratis toegankelijk, maar je moet wel van tevoren je ticket reserveren. Dat doe je via onderstaande link.

Info: dupho.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie