Alien Skin Exposure 4, plug-in voor 'analoge look'

Alien Skin Exposure 4, plug-in voor 'analoge look'

jesse kraal 4362 3
Alien Skin Exposure, de plug-in voor Photoshop en Lightroom, is toe aan zijn vierde versie. Met het softwareprogramma kun je digitale foto's een vleugje 'analoog' meegeven. Zo kun je korrel toevoegen, of kiezen voor de toning van klassieke film als Kodachrome en Tri-X.

Alien Skin's uitgebreide plug-in geeft je veel vrijheid in de keuze voor de bewerking, van zeer subtiel tot ruim overdone. Nieuw in het programma zijn de uitgebreide texturen die je kunt toevoegen aan je foto's, zoals krassen, stof en lichtlekken. Ook het omzetten van kleur naar zwart-wit is verbeterd, je hebt meer instellingen die je aan kunt passen dan voorheen.

Alien Skin Exposure 4

Filmrolletjes

Je kunt met Alien Skin Exposure 4 de toning van zeer veel verschillende soorten film simuleren, zoals Kodachrome, Fujifilm Velvia en Ilford HP5. Ook kun je kiezen voor de look van technieken uit de beginperiode van de fotografie, zoals daguerreotypie en calotypie.

Uitproberen

Omdat Exposure 4 volgens Alien Skin veel mogelijkheden biedt, hebben ze diverse video's en voorbeelden op hun website staan. Ook kun je de software een tijdje gratis uitproberen.

Aanschaffen kost 249 dollar, upgraden vanaf een willekeurige versie kost je 99 dollar. Om de plug-in te gebruiken heb je minimaal Adobe Phoshop CS4, Elements 9 of Lightroom 2 nodig.

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Florisjan

Zonde van je geld, kut progamma.

afbeelding van Anonymous

Mooie onderbouwing ook.

afbeelding van FlorisJan

Dankje Klaas,
Die effecten die ik hier zie kan je makkelijk zelf maken, En de foto's worden er niet veel mooier op naar mijn mening.