Wist je dit al?

Vier handige en snelle Lightroom tips voor portretfotografie

Redactie DIGIFOTO Pro 2900

Veel mensen zien Lightroom puur als een tool waarmee foto's in zijn geheelheid aangepast kunnen worden. Toch kun je met adjustment brushes meer dan je denkt!

Lightroom; krachtiger dan je denkt

Lightroom is voor het bewerken van foto's in groepen, en Photoshop is bedoelt voor het 'echte' werk. Toch? Niet helemaal. Zo kan je in Lightroom bijvoorbeeld veel meer dan je zo in eerste instantie zou denken. En Tajreen Hedayet wil ervoor zorgen dat meer mensen die te weten krijgen. Wist je bijvoorbeeld dat je met een paar simpele kliks op je muis tanden witter kan maken? 

Kijk mee en probeer uit!

In onderstaande video beslaat ze 4 globale tips die respectievelijk gaan over het gebruik van de Adjustment brush. Een van de meest krachtige tools die beschikbaar is in Lightroom. Wat vooral fijn is aan deze video is de snelheid waarmee Hedayet door deze tutorials knalt. Waar de meeste youtubers vaak ellelang doorgaan over kleine details en veels te veel intro's en outro's meenemen in de productie, is dit verfrissend en lekker recht voor zn raap. 

In haar eigen woorden legt ze uit; 'Deze tutorial behandelt vier Lightroom-technieken die ik elke dag gebruik in mijn portret- en trouwfotografie. In deze video leer je de tips zelf en zie je ze toegepast worden op echte portretten die ik heb gemaakt. Zoals met elke bewerkingstechniek, zijn dit algemene werkwijzen die ik volg, dus zal je ongetwijfeld wat willen experimenteren met de instellingen voor jezelf om te zien wat het beste werkt voor je foto's. Ik wilde de video kort en bondig houden, dus hoewel het bedoeld is voor mensen die redelijk bekend zijn met Lightroom denk ik dat iedereen er mee uit de voeten kan.' 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie