Video's bewerken in Photoshop CS6

Jasper van Bladel 5834 0
Video's bewerken in Photoshop? Het kan in CS6, de aankomende versie van het bekende programma. Adobe belooft bovendien dat de videobewerking erg makkelijk en intuïtief gaat werken.

Voor veel gebruikers van Photoshop klinkt het niet logisch, maar toch kun je in de aankomende versie van Adobe Photoshop video's bewerken. In Photoshop CS5 extended kan dat nu ook al, maar de aankondiging op het Photoshop-blog van Adobe belooft heel wat voor de volgende versie.


Filmpje van Adobe, volledig gemaakt met de toekomstige Photoshop-versie

Makkelijk

Bryan O’Neil Hughes, senior product manager, zegt op het weblog dat het bewerken van video net zo makkelijk en intuïtief gaat als het bewerken van foto's.

Groei

Sinds de introductie van camera's zoals de Canon 5D Mark II is filmen met dslr's erg populair geworden. Steeds meer mensen wagen zich aan het filmen. Adobe zegt dat die mensen op zoek zijn naar een makkelijke tool om video's mee te bewerken.

Photoshop wordt al door veel fotografen gebruikt en die  willen hun video's graag in hetzelfde programma verwerken, blijkt uit onderzoek van Adobe. De stap om video-editing toe te voegen aan CS6 is volgens het softwarebedrijf dan ook logischer dan het lijkt.

Mei

Volgens Adobe kun je straks bijna alle bewerkingen die je in Photoshop op je foto's los kan laten ook gebruiken bij het bewerken van video. Bijvoorbeeld kleur- en toonaanpassingen. Bij video zal het exact zo werken als bij stilstaand beeld.

Of het bewerken van video echt zo makkelijk en intuïtief werkt zien we als CS6 verschijnt. Dat is in mei, als we de geruchten mogen geloven.

Nieuwigheden

Photoshop CS6 heeft buiten de videobewerking natuurlijk meer nieuwigheden in zich. Zo kan het programma je vorderingen automatisch opslaan en zijn er nieuwe opties voor de cursor. Ook geeft Adobe het programma een nieuw, donkergrijs, uiterlijk mee. Je hebt eventueel wel de keuze voor een lichtere grijstint.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jaspervan Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen vanJasper