Videografie: voorkom valkuilen
In onderstaande video laat Pierre T. Lambert je vijf van de meest voorkomende fouten zien die veel fotografen maken wanneer ze beginnen met het maken van video's.
Meest voorkomende fouten bij Videografie
Als gezegd zijn er wel degelijk overeenkomsten tussen foto- en videografie en ja, als fotograaf heb je een fikse voorsprong ten opzichte van iemand die uit “het niets” met videografie begint. Dat neemt niet weg dat videografie echt een eigen tak van sport is. Zo moet je als videograaf op het gebied van sluitertijden echt andere keuzes maken dan als fotograaf. Met andere woorden, de belichtingsdriehoek heeft bij videografie zijn eigen wetten.
Klaar voor het echte videografie werk?
Ben jij klaar om echt in de wereld van de videografie te duiken? Kijk dan zeker ook naar bovenstaande video.
Videograaf Michel Maat
Een fotograaf die mee kan praten over de switch van foto- naar videografie is fujifilm-ambassadeur Michel Maat. Op het vlak van videografie is hij volledig autodidact. 'Ik ben er ingerold en heb mezelf heel veel geleerd. Daarnaast volg en volgde ik allerlei gerichte workshops en masterclasses op het gebied van videografie. Masterclasses die mij verder kunnen helpen op dit vlak. Zo heb ik me recent nog ingeschreven voor een masterclass helemaal gericht op het maken van een documentaire: van concept tot documentaire. Dat past bij mijn ontwikkeling en daar waar ik naar toe wil op het vlak van film. Ik wil veel meer én vooral veel betere verhalen kunnen vertellen.'
In onderstaande link lees je het hele interview dat wij hadden met Michel.
Lees ook: Interview: Fujifilm-ambassadeur en videograaf Michel Maat