Video: een 90 jaar oude foto wordt gerestaureerd!

Christel de Wolff 680
Analoge en afgedrukte foto's kunnen op den duur hun kwaliteit verliezen. Gespecialiseerde conservators kunnen er in veel gevallen voor zorgen dat de foto er weer als nieuw uit ziet, zo ook deze 90 jaar oude foto!

Oude foto’s hebben het vaak zwaar te verduren gehad en zien er daardoor niet meer zo goed uit. Haarscheurtjes, stofjes en verkleuring zijn veel voorkomende problemen die de kwaliteit van de foto doen verminderen. Toch is het niet einde oefening, wanneer je oude analoge foto’s deze kwaaltjes vertonen. Door middel van hoogwaardige restauratieprocessen kunnen er vaak nog vele details teruggehaald worden. In het geval van deze 90 jaar oude foto is het resultaat wel heel extreem!

Monique Fischer laat in deze video zien hoe ze, als conservator van het Northeast Document Conservation Center, een oude groepsfoto restaureert. De technieken die ze gebruikt zijn onder andere het lijmen van de scheurtjes, het inkleuren en strijken van de foto. Kijk zelf naar de hoeveelheid werk die erin is gestoken, als ook het resultaat wat er zeker mag zijn!

 

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel