Tips om goede vakantiefoto’s met je smartphone te maken

Redactie DIGIFO... 791 0

Nu iedereen langzaam aan het nadenken is over de mogelijke vakantiebestemming van komende zomer, groeit het enthousiasme om te vertrekken naar een prachtige bestemming.

Genieten van het buitenland samen met je partner of gezin, en natuurlijk mooie herinneringen maken. Deze herinneringen leg je natuurlijk graag vast, maar tegenwoordig heb je daar geen hypermoderne fotocamera voor nodig. Goede vakantiefoto’s maak je namelijk ook met een goede smartphone, zoals de Motorola Moto G100. Wij geven je graag een aantal tips om goede vakantiefoto’s te maken met je eigen smartphone.

Zorg voor een goede compositie

Fotograferen met je smartphone heeft als groot voordeel dat je heel bewegelijk kunt zijn. Met jouw kleine en compacte smartphone kun je je in allerlei hoeken wringen om tot de beste foto te komen. Denk dan ook goed na over de compositie. Welk onderdeel wil je wel op de foto hebben, en welke niet? Wil je het object vanuit een laag of hoog standpunt vastleggen? Hoe beter je over de foto nadenkt, hoe beter het resultaat is. Haal vooral ook inspiratie uit andere voorbeelden, zoals de vele ansichtkaarten die op je vakantiebestemming aangeboden worden.

Gebruik HDR

Tijdens een vakantie in een zonnig oord, kun je te maken krijgen met grote verschillen tussen zonnige ruimtes en plekken waar schaduw is. Zo zul je merken dat tegen de zon in fotograferen een heel ander effect geeft dan met de zon in je rug fotograferen. Zeker voor de

beginnende hobbyfotograaf is het moeilijk om te spelen met deze elementen. De HDR functie op je smartphone is daar heel erg geschikt voor. Deze functie zorgt er namelijk voor dat er meerdere foto’s in één keer worden genomen, en de verschillende belichtingen worden samengevoegd tot één foto. Ideaal dus voor een foto aan het strand bijvoorbeeld! Bij de meeste smartphones kun je de HDR functie met een simpele klik aan en uit zetten.

Focus op je onderwerp

Scherpstellen met een luxe fotocamera is een lastige functie waar je veel ervaring voor moet hebben, maar met een smartphone is dit een fluitje van een cent. Door simpelweg met je wijsvinger op het belangrijkste object van de foto te tikken, zorgt de camera ervoor dat het specifieke onderwerp scherpgesteld wordt. De focus wordt zo vastgehouden op het door jouw gewenste onderwerp, waardoor jij je helemaal kunt richten op de rest van de foto.

Zorg voor een goede smartphone

Alle smartphones hebben tegenwoordig een camera, maar de ene camera is de andere niet. Er zijn toestellen die meerdere camera’s hebben of een camera met een hoge resolutie. Kijk dus goed bij het bestellen van een nieuwe telefoon welke eigenschappen de camera van jouw nieuwe toestel heeft. Een veelgebruikt toestel door vakantiegangers is de iPhone 11. Dit toestel is zeer compact, en is zeer geschikt om mee op vakantie te nemen om hier de mooiste foto’s te maken. Kwalitatief toestel, zeer goed beoordeeld, betaalbaar en beschikt over een zeer goede camera. Zo weet je zeker dat je de mooiste herinneringen op jouw vakantie kunt vastleggen en later nog vaak kunt terugkijken. Hoe dan ook, een goede reis gewenst met hopelijk veel mooie foto’s!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie