'Panasonic komt met nieuwe X-objectievenlijn'

jesse kraal 2152 1
Vrijdag 25 augustus presenteert Panasonic waarschijnlijk meerdere objectieven uit de nieuwe X-serie. Van één van deze objectieven, de 14-42mm X, is al een foto uitgelekt. Het objectief lijkt significant kleiner dan de huidige kitlens.

Ondertussen zijn er twee objectieven gepresenteert, lees hier het artikel.

Je moet de nieuwe 14-42 niet zien als opvolger voor de 14-42mm zoals we die nu kennen. Volgens de geruchten gaat het om een standaardzoom met betere optiek die zo'n 200 tot 250 dollar meer moet kosten dan het reeds bestaande objectief. Asferische elementen en nano-coating zullen vermoedelijk bijdragen aan de beeldkwaliteit.

Het objectief heeft geen focus- en zoomring, zoomen en scherpstellen gebeurt met een soort joysticks op de behuizing. Het objectief moet nog steeds uitgeschoven worden voor gebruik, maar ook dat zal waarschijnlijk door de elektronica geregeld worden. 

Volgens 4/3Rumors vindt de introductie van de 14-42mm X op 25 augustus om 7 uur plaats. Vermoedelijk krijgen we dan ook twee andere zoomobjectieven te zien, maar daar is verder nog niets over bekend.

14-42 X

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Dennis K.

ik heb een panasonic systeelmcamera maar ben tevreden van mijn huidige lezen, verder vind ik het ontbreken van een focuring een doren in het oog !

mij heb je nog niet overtuigt...