Welke ga jij proberen?

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 33

Siem van Woerkom 975 0
Iedere week zetten we een paar van onze favoriete Lightroom presets op een rijtje. Download ze en probeer ze eens voor je volgende shoot!

Amsterdam 

Een preset die van hollandse bodem komt zou je zeggen! Toch is deze Lightroom preset in amerika ontstaan, maar wel vanuit de inspirerende trips die een creatieveling had gemaakt in onze coole hoofdstad. Amsterdam zorgt ervoor dat er een licht HDR-effect over je foto wordt geplaatst en ook worden alle kleuren aardig richting rood/oranje geduwd. 

Amsterdam download je hier

Pearl

De Lightroom preset Pearl is hier om je modellenshoots wat luchtiger te maken. Huidtonen worden zacht en iets lichter gemaakt en de algehele mood wordt iets warmer en ziet eruit alsof er wat fill lights op het gezicht van je onderwerp staan. Probeer deze zeker eens uit met foto's die je wat te koud aan vind voelen. 

Voor Pearl klik je hier

Austria

Een tripje naar de bergen! Met Lightroom preset Austria zorg je ervoor de groen de voorrang krijgt over alle kleuren in je beeld. Daarnaast worden foto's iets scherper gemaakt en krijgen ze een lichte HDR sfeer. Deze preset werkt bijzonder goed bij landschapsfoto's.

Austria is hier te downloaden.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem