Nikon Z-serie firmware nu beschikbaar

Christel de Wolff 1232 0
De onlangs aangekondigde firmware update voor de Nikon Z-serie is vanaf nu verkrijgbaar. In dit artikel een snelle overview van de verbeteringen en een downloadlink.

Nikon heeft de firmware-mogl firmware-updates zullen uitbrengen voor de volledige reeks systeemcamera's uit de Z-serie, inclusief updates voor de Z50, Z5, Z6, Z7, Z6 II en Z7 II. De firmware-updates voegen een aantal nieuwe functies toe, maar verbeteren ook de bestaande functies. Het betreft firmwareversie 1.20 voor de Z 7II en Z 6II, firmwareversie  3.30 voor de Z 7 en Z 6, firmwareversie 1.10 voor de Z 5 en firmwareversie 2.10 voor de Z 50.

Nikon Z firmware in het kort

Firmware Ver. 1.20 voor de Z 7II en Z 6II biedt onder andere:

  • Betere AF-prestaties, inclusief snellere scherpstelling bij fotograferen met AF in situaties met weinig licht.
  • Verbeterde AF-bruikbaarheid bij gebruik van een externe flitser, door verbeteringen in de detectieprestaties in scènes waarin het moeilijk was om gezichten en ogen te detecteren, en door verbeteringen in de zichtbaarheid van het onderwerp tijdens livebeeldopnamen.
  • Bovendien zijn de volgkaders die worden gebruikt voor gezichts- en oogdetectie, en AF met onderwerp volgen verbeterd, waardoor vloeiendere en stabielere opnamen mogelijk zijn.

Aanvullende firmware-updates zullen ook beschikbaar zijn voor andere camera's uit de Z-serie.  Deze updates omvatten firmware Ver. 3.30 voor de Z 7 en Z 6, evenals Ver. 2.10 voor de Z 50. Toegevoegd worden onder andere:

  • De optie Focuspositie opslaan waarmee de huidige focuspositie kan worden opgeslagen wanneer de camera wordt uitgeschakeld en hersteld wanneer de camera de volgende keer wordt ingeschakeld.
  • De nieuwe firmware voor de Z 6 voegt ook de functie voor het opnemen / afspelen van spraakmemo's toe. De toevoeging van de functie voor het opnemen / afspelen van spraakmemo's is ook gepland voor de Z 6II in een toekomstige firmware-update.
  • Firmware Ver. 1.10 voor de Z 5 omvat een snellere AF-detectiesnelheid tijdens situaties met weinig licht bij het fotograferen in de Low-Light AF-modus, waardoor de bruikbaarheid wordt verbeterd. De Z 5 krijgt ook de optie Focuspositie opslaan.

Firmware direct donwloaden

De firmware van Nikon voor de Z-series is vrij toegankelijk en kun je downloaden via deze link

Info: Nikon.nl

DIGIFOTO Pro Ambassadeur

Onze ambassadeur Kevin Vervoort is al aan de slag met het donwloaden van de firmware. Bekijk het in zijn stories op Instagram.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel