Nieuwe modulaire videorigs van Edelkrone

jesse kraal 3290 0
Videorigs zijn er in alle soorten en maten. Meestal bestaat de basis uit twee metalen buizen waarop je camera en accessoires kunt bevestigen. Edelkrone pakt het net iets anders aan met het Modula-systeem.

De basis van het Edelkrone Modula-systeem wordt gevormd door de Base Unit, een aluminium onderdeel waar de camera op bevestigd wordt. De base-unit kan vrijwel oneindig worden uitgebreid met verschillende modules. Denk bijvoorbeeld aan beugels voor een monitor of microfoon, handvatten en contragewichten. Op deze manier kun je met het Edelkrone Modula-systeem een videorig naar eigen inzicht samenstellen.

base unit

Het systeem is door de modulaire opbouw geschikt voor vrijwel alle soorten camera's, waaronder ook spiegelreflexcamera's. Er is ook een follow focus beschikbaar, volgens de makers een compleet nieuw design. De hoek waaronder je deze bediend is instelbaar en er zijn twee versies, voor Nikon en Canon, met tegengestelde draairichting.

Alle onderdelen, ook die van kunststof, worden gemaakt met cnc-techniek. Dat moet een zeer exacte pasvorm opleveren, aldus de fabrikant. Naast losse modules verkoopt Edelkrone ook complete sets, variërend in prijs van 890 euro  voor de simpelste variant tot 2190 euro voor de meest uitgebreide set. De follow focus heeft een vanafprijs van 690 euro. Mamiya Studiopartners is de Nederlandse importeur van Edelkrone.

edelkrone

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse