Werelds lichtste en meest compacte Tamron telezoom met een F/2.8 diafragma

Nieuw: optisch hoogstandje van Tamron

Redactie DIGIFO... 6971 0
Dit alles voor Full- Frame Sony E-mount camera's! De 70-180mm F/2.8 heeft een compact en lichtgewicht ontwerp met een 67mm filtermaat, dit is hetzelfde als bij de zeer populaire Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD (model A046) en de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD (model A036) modellen voor Sony FE.

De optische constructie bevat verschillende speciale lenselementen die bijdragen aan de algehele voortreffelijke beeldprestaties van dit objectief. De zeer korte 85 centimeter minimale scherpstelafstand vergroot de algehele inzetbaarheid. De Tamron 70-180mm maakt gebruik van Tamron's nieuw ontwikkelde VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineaire motor scherpstelmechanisme dat een autofocusaandrijving realiseert die stiller en sneller is dan ooit tevoren. Daarnaast wordt een zwevend systeem (“floating lens elements”) gebruikt om uitstekende optische prestaties te bereiken op alle brandpuntsafstanden.

Tamron's 'Dream Team’ voor Full-Frame Sony E mount

Door twee VXD-eenheden tegelijkertijd te bedienen via een elektronische aansturing, produceert het systeem contrastrijke en scherpe opnamen van alle onderwerpen, dichtbij en veraf. Andere functies die een geweldige opname-ervaring ondersteunen, zijn onder andere een vochtbestendige constructie voor extra bescherming tegen weersinvloeden en een fluor coating voor eenvoudig onderhoud. Daarnaast is de Tamron 70-180mm F/2.8 volledig compatibel met diverse cameraspecifieke autofocus scherpstelfuncties waaronder: Fast Hybrid AF, Eye AF en DMF. De 70-180 mm F/2.8 is ontwikkeld onder het concept van "het gebruiksvriendelijk maken van objectieven met een groot diafragma" en biedt gebruikers een volledige dekking in het bereik van portret tot tele voor natuur en sport.

Dit nieuwe model voegt zich bij de 17-28 mm F/2.8 Di III RXD (model A046) en de 28-75 mm F/2.8 Di III RXD (model A036) en brengt het totaal aan Tamron F/2.8-zoomobjectieven voor de Full-Frame Sony E mount camera's op drie.

Compact formaat zorgt voor maximale mobiliteit

De compacte afmetingen maximaliseren de voordelen van klein formaat mirrorless camera's. De Tamron 70-180 mm F/2.8 is een waar wonder van portabiliteit en bruikbaarheid en bevat een innovatief zoommechanisme en een lichtsterke 180 mm tele. Het is gelukt om het gewicht en formaat zeer beperkt te houden, zelfs met een groot diafragma van F/2.8 over het hele zoombereik. Dit is mogelijk door gebruik te maken van de ingebouwde beeldstabilisatie van de camera. De 70-180mm is klein: filter diameter 67mm, maximale diameter 81mm, lengte 149mm (in de 70mm stand), en ook licht van gewicht: 810g. Het super compacte formaat helpt bij het maken van foto's uit de hand. Tamron levert constante inspanning om niet alleen de hoogste beeldkwaliteit te leveren, maar ook de objectieven zo compact mogelijk te maken. Daarom heeft Tamron zich tot het uiterste ingespannen om met dit objectief te voldoen aan alle eisen die nieuwe generatie hoge resolutie camera’s stellen.

Superieur lensontwerp voor ongeëvenaarde beeldkwaliteit

De 70-180mm F/2.8 heeft een optische constructie van 19 elementen in 14 groepen. Het omvat in totaal zes XLD (eXtra Low Dispersion) en LD (Low Dispersion) lenselementen, en drie GM (Glass Molded Aspherical) en hybride asferische lenselementen. Speciale lenselementen zijn ruim en optimaal gerangschikt om chromatische aberratie te corrigeren en een zeer hoge resolutie van rand tot rand te realiseren. Dit model is ook voorzien van de Tamron BBAR-G2 (Broad-Band Anti-Reflection Generation 2) Coating, die ghosting en flare minimaliseert en prachtige, heldere opnamen produceert met briljante, scherpe detailweergaven. Bovendien wordt de uitstekende hoge beeldkwaliteit over het gehele zoombereik verbeterd door de in de camera ingebouwde correcties van vervorming en lichtafval. Bovendien zorgt de fraaie bokeh, dat verkregen wordt met het grote F/2.8 diafragma, voor een mooie vloeiende en zachte overgang van het onderwerp naar de achtergrond. De opnamen die met dit objectief worden gemaakt, zijn kenmerkend voor het streven van Tamron om de allerbeste compactheid te combineren met een uitstekende beeldkwaliteit.

Autofocus tot 85 cm en creatieve 27 cm MF macro mode

De nieuwe 70-180mm F/2.8 lens heeft met autofocus een minimale scherpstelafstand van slechts 85 centimeter over het gehele zoombereik. Dit is verbazingwekkend dichtbij voor een telezoom met een groot F/2.8 diafragma. Deze korte afstand maakt de weg vrij voor indrukwekkende tele-opnamen met een maximale vergrotingsfactor van 1:4,6 in de 180mm stand. Bovendien zorgen zwevende lenselementen met de twee VXD-lineaire scherpstelmechanismen voor behoud van de hoge beeldkwaliteit en een effectieve controle van aberraties. Hierdoor levert de 70-180 mm F/2.8 zelfs bij close-up een geweldige beeldkwaliteit.

Creatieve MF 1:2 macro Mode: In de 70 mm zoomstand is het mogelijk om opnamen te maken op de ultra korte afstand van slechts 27 centimeter, met een afbeeldingsmaatstaf van 1:2! Dit is alleen mogelijk met de camera op handmatige scherpstelling (MF). Deze nieuwe en exclusieve functie voor de Tamron 70-180mm creëert prachtige "Sweet Spot" achtige beelden met een scherp midden en daaromheen een creatieve vervaging naar de randen van het beeld.

Nieuw ontwikkelde VXD lineair scherpstelmechanisme

Tamron heeft zijn allereerste lineaire motor AF-aandrijving scherpstelmechanisme, VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive), speciaal voor de 70-180mm F/2.8 ontwikkeld. De aandrijving werkt sneller dan ooit tevoren, maar behoudt ook de positienauwkeurigheid tot op 0,005 mm, minder dan een tiende van de breedte van een menselijke haar! Dit zorgt voor ongekend snelle en nauwkeurige AF-prestaties. Er wordt ook gebruik gemaakt van een zwevend systeem met twee snelle, zeer nauwkeurige VXD-units met geavanceerde elektronische besturing. Dit innovatieve ontwerp produceert duidelijke en mooie opnamen van elk onderwerp, van dichtbij tot ver weg en helpt tegelijkertijd het formaat en gewicht te verminderen. Bovendien maakt de uitzonderlijke geluidloze werking het mogelijk om geluidsarm te fotograferen in een stille omgeving. Actieve sporters en bewegende voertuigen behoren tot de onderwerpen die vaak met telezoom objectieven worden gefotografeerd. De verbeterde, zeer responsieve scherpstelmogelijkheden van de 70-180 mm F/2.8 maken het mogelijk om de snelle bewegingen van een onderwerp te volgen, zodat gebruikers een fluisterstille, zeer nauwkeurige opname kunnen maken, niet alleen bij het fotograferen, maar ook bij het filmen.

Vochtbestendige constructie, fluor coating en zoom-lock

Op de lensvatting en andere kritieke plaatsen, bevinden zich afdichtingen om het binnendringen van vocht en/of regendruppels tegen te gaan en een vochtwerende constructie mogelijk te maken. Dit biedt een extra beschermingslaag bij het maken van buitenopnamen onder ongunstige weersomstandigheden. Bovendien is het oppervlak aan de voorzijde van het objectief voorzien van een beschermende fluorcoating met uitstekende water- en olieafstotende eigenschappen. Het lensoppervlak is gemakkelijker schoon te vegen en is minder kwetsbaar voor de schadelijke effecten van vuil, vocht of vette vingerafdrukken, waardoor het onderhoud veel eenvoudiger is. Tot slot voorkomt de praktische Zoom Lock-schakelaar het ongewenst uitschuiven van het objectief tijdens het dragen.

Verkoopdatum en prijs Tamron 170-180mm F/2.8 Di III VXD

De nieuwe Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VXD (Model A056) zal, zover nu bekend, half mei beschikbaar komen voor een verkoopprijs van € 1499,00 inclusief B.T.W..

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie