Nauticam maakt onderwaterhuis voor Panasonic GF2

Julian 2076 0
Nauticam komt met een onderwaterhuis voor de Panasonic GF2. Met de NA-GF2 kan je compacte systeemcamera tot honderd meter diep het water in. De fabrikant heeft diverse 'dome ports' gemaakt voor de populairste objectieven.

De uit hoogwaardig aluminium vervaardigde NA-GF2 meet 177 x 95 x 123mm en weegt 940 gram. Stop je Panasonic GF2 in de behuizing en je kan tot honderd meter onder het wateroppervlakte fotograferen en filmen met de compacte systeemcamera.

Het ontwerp is zo compact mogelijk gehouden om gewicht te besparen, aldus de fabrikant. Met bedieningsknoppen op de behuizing kan de camera ook onderwater ingesteld worden. Volgens Nauticam is de sluiterknop zeer gevoelig, waardoor je deze ook in de diepzee nog op gevoel half kunt indrukken om scherp te stellen voordat je echt afdrukt.

De Panasonic GF2 heeft een bedieningswieltje dat je zowel kunt draaien als klikken. Die twee mogelijkheden zijn op de behuizing als afzonderlijke functie ondergebracht. Ook met handschoenen aan zouden ze daardoor nog goed te bedienen zijn.

In het assortiment van Nauticam zitten diverse 'dome ports' waarmee je de meeste populaire macro, groothoek en fisheye-objectieven voor Micro Four Thirds op de camera kunt gebruiken in combinatie met het onderwaterhuis.

De NA-GF2 komt 20 augustus op de markt voor een adviesprijs van 1750 dollar.

Nauticam NA-GF2