Maak jouw Instagram interessanter door gebruik te maken van fotocollage carrousel posts

Redactie DIGIFOTO Pro 2460
De meeste fotografen delen hun fotografie op social media. Zeker Instagram is voor fotografen erg interessant. Maar hoe val je op tussen die eindeloze lijst met foto’s? Dat kan bijvoorbeeld met een fotocollage carrousel post. Wil je weten wat dit is en hoe je dit maakt? Lees snel verder.

Als je een beetje bekend bent met Instagram dan ken je vast wel, de carrousel posts. En als je er niet bekend mee bent, leg ik het even uit. Met de carrousel posts kan je meerdere foto’s in één post plaatsen. Door te swipen kan je door de foto’s heen scrollen. Zo kan je makkelijk meerdere foto’s uit één fotoshoot delen zonder je hele Instagram vol te hebben staan met dezelfde soort foto's van één shoot. 

Waarom zou je een carrouselpost plaatsen?

De carrouselposts zijn ook voor andere dingen goed. Het is bijvoorbeeld goed voor je bereik. Wanneer de carrousel niet door gescrold wordt, laat Instagram de post nog een keer zien maar dan de tweede foto. Dit herhaalt zich tot alle foto’s langs zijn geweest. Het zorgt voor extra mogelijkheden tot interactie met je volgers. 

Een collectie van meerdere foto’s achter elkaar biedt dus veel mogelijkheden. Met een carrouselpost kan je een verhaal vertellen. Je hoeft niet alles in één foto te vertellen maar je kan dat ook in 10 foto’s doen. Wil je het nog specialer en unieker maken? Kies er dan voor om een fotocollage carouselpost te maken. 

Hoe maak je de fotocollage carrousel post?

Justin McDonough van het YouTube kanaal Dunna Did It legt in de video hieronder uit hoe je de collage kan maken. Je hebt eigenlijk alleen Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma nodig en natuurlijk je foto’s. Hij neemt je stapsgewijs mee in het proces. 

In het kort

  • Bereken en zet het juiste formaat canvas op in Photoshop
  • Voeg je foto’s toe aan de canvas en creëer je collage
  • Verdeel het canvas in de juiste formaten
  • Sla de collage op de juiste manier op
  • En plaats de fotocollage carrousel op Instagram

Bekijk de video voor het hele proces en extra tips. 

Nu kan je opvallen met unieke fotocollage carrouselposts. Maar wil je je collages met meer mensen delen dan je huidige aantal volgers? In dit artikel lees je hoe je 10.000 volgers per week op Instagram kan krijgen. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie