HP Sprocket 3x4 Photo Printer

Redactie DIGIFO... 137 0

In een tijdperk waarin smartphones onze dagelijkse metgezellen zijn, is mobiele fotografie populairder dan ooit. We maken foto's van bijzondere momenten, adembenemende landschappen en de lekkerste gerechten, ook wanneer we even geen DSLR of spiegelloze camera bij ons hebben. Maar soms willen we meer dan alleen digitale herinneringen. We willen die momenten tastbaar maken en ze offline delen met anderen. Dat is waar de HP Sprocket 3x4 Photo Printer in beeld komt.

 

De HP Sprocket 3x4 fotoprinter is een compacte inktloze printer, die te bedienen is via je smartphone. Neem het apparaat mee terwijl je onderweg bent met vrienden, bezienswaardigheden bezoekt of uit je dak gaat op festivals. Met je smartphone maak je foto's van deze spectaculaire gebeurtenissen, en print je ze direct waar en wanneer je maar wilt.

Persoonlijke herinneringen

Met de gratis HP Sprocket-app kun je jouw foto’s bewerken vanaf je smartphone of tablet. En niet alleen maak je een afbeelding fraaier voordat je ‘m afdrukt. Je kunt je foto’s ook nog opleuken kleurrijke, levendige kaders, stickers en tekst. Het speciale Zink-papier (zie kader) is bovendien voorzien van een zelfklevende achterkant, ideaal voor het versieren van je koelkast, plakboek en andere leuke projecten. 

Deel je fotoplezier

Via Bluetooth 5.0 kun je anderen uitnodigen om de printer via hun eigen smartphone of tablet te bedienen. Het LED-lampje geeft aan dat er iemand aan het printen is. Via de app kun je de kleur van het lampje aanpassen, zo kun je zelfs zien wie er aan het printen is. Je kunt ook samen een album maken via Google Photos, voor gedeeld fotoplezier. Je kunt ook foto's direct vanaf Instagram, Facebook of Google Photos printen. 

Grotere afdruk, meer creativiteit

Met de HP Sprocket 3x4 kun je foto's afdrukken van 3,5 x 4,25 inch met een zelfklevende achterkant. Dat is ongeveer 9 bij 11,5 centimeter en groter dan andere Sprocket-modellen. De printer is lichtgewicht en compact, om gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Het bedienen gaat heel eenvoudig, evenals het invoeren van het speciale papier. Met een printsnelheid van 68 seconden per afdruk hoef je niet lang te wachten om je favoriete momenten tot leven te zien komen. En past al je creativiteit toch niet op het formaat? Dan kun je in de app een collage maken van vier tot negen foto's die samen één grote foto vormen!
 

In de praktijk

Het gebruik van de HP Sprocket begint bij het installeren van de HP Sprocket-app. Die is gratis te downloaden in de App Store of Google Play. Na de eerste installatie wordt gevraagd een account aan te maken, je kunt dit ook overslaan. Vervolgens kun je kiezen om je printer in te stellen, verbinding te maken met een Sprocket-printer van een vriend of om gewoon rond te kijken. Kies je voor de eerste twee opties, dan kun je via Bluetooth verbinden met een sprocket-app. Kies je voor de laatste optie. Dan kun je al wat voorwerk doen en je foto’s selecteren die je wil printen. Je kunt een collage maken van meerdere foto’s en via het potlood-icoontje kom je in de omgeving waarin je stickers, filters, tekst en andere decoraties kunt toevoegen. De illustraties zijn uniek, maar vergelijkbaar met de mogelijkheden van het verfraaien van bijvoorbeeld Instagram-stories. 

Als je verbinding hebt gemaakt met een printer, wijst het proces zich vanzelf. Een minuutje wachten en je foto komt uit het apparaat rollen. De resultaten van de printer kun je niet vergelijken met die van een thuisprinter, maar dat is ook niet de bedoeling. Een thuisprinter neem je niet zo makkelijk mee naar een feestje of een festival en omdat de printer op relatief klein formaat print, zien de foto’s er in de praktijk gewoonweg prachtig uit! 

Conclusie

De HP Sprocket 3x4 Photo Printer biedt een naadloze brug tussen de wereld van mobiele fotografie en fysieke herinneringen. Nooit eerder was het zo makkelijk om snel foto's van hoge kwaliteit af te drukken vanaf je smartphone. De HP Sprocket-app, voor zowel iOS als Android-apparaten, is handig in gebruik en geeft je uren aan personaliseer-plezier, met slechts een paar tikken op je scherm. 

Beoordeling

Printkwaliteit: 7

Snelheid 7

Bediening 9

Prijs/kwaliteit 7

Adviesprijs € 179,-

Info: transcontinenta.nl

Wat is zero-ink?

Zero-ink, oftewel Zink,is een technologie die wordt gebruikt in fotoprinters zoals de HP Sprocket 3x4. Het is een innovatieve afdruktechnologie die het mogelijk maakt om foto's af te drukken zonder het gebruik van traditionele inktcartridges of toner. In plaats van inkt te gebruiken, maakt Zink gebruik van speciaal papier dat is voorzien van microscopische kristallen. Deze kristallen bevatten kleurstoffen die worden geactiveerd door warmte.

Wanneer de foto wordt afgedrukt, verwarmt de printer selectieve delen van het papier, waardoor de kristallen smelten en de kleurstoffen vrijkomen. Hierdoor ontstaan de gewenste afbeeldingen op het papier. Het resultaat is een levendige en kwalitatieve foto zonder dat er inkt of toner nodig is. Je hoeft dus nooit cartridges te vervangen, je hebt alleen het speciale Zink-papier nodig om aan de slag te gaan. Een ander groot voordeel van de Zero-ink-technologie is dat de foto’s bestand zijn tegen water en vlekken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie