Experimenteren op bruidsfeesten

Redactie DIGIFOTO Pro 1054

Als bruidsfotograaf kun je de pech hebben dat het feest na afloop van de plechtigheden erg donker is. Lastig, aangezien hier juist de leukste foto's gemaakt kunnen worden. Hoe maak je de beste foto's van dansende mensen, in een donkere ruimte met gekleurde en bewegende lichten?

(Geen) Licht

Het is vaak donker op bruidsfeesten dus je moet er voor zorgt dat je licht hebt. Gebruik hiervoor een opzetflitser. Zo kan, wanneer dat nodig is, het licht van de flitser via het plafond of muren worden weerkaatst op het onderwerp dat je wilt vast leggen. Natuurlijk kan flitsen ook direct op het onderwerp.

Beweging op bruidsfeesten

Het leuke van bruidsfeesten is dat iedereen danst. Fotografeer met een iets langere sluitertijd zodat de beweging in de foto te zien is. Pas op dat dit niet te veel wordt. Zorg dat het gaat om een klein beetje beweging in bijvoorbeeld de lichten en niet om wazige mensen. Zet je sluitertijd rond de 1/10 voor het beste resultaat. Door de flitser en langere sluitertijd lukt het vaak om de dansende mensen scherp te krijgen en lichtjes op de achtergrond met lichtstrepen.

Bruidsfeesten

Diafragma en ISO

Zet de diafragma op f/11 zodat iedereen op de foto scherp is en de sluitertijd op 1/10 voor de lichtsporen. Pas de ISO zo aan tot je de gewenste lichtstroken krijgt in de foto. Wil je langere lijnen? Zet je sluitertijd dan nog wat langzamer en pas je ISO weer hier op aan.

Instellingen zijn voor alle bruidsfeesten anders

Elke ruimte is natuurlijk anders. Bij het ene bruidfeest zullen bovenstaande tips wel werken en bij de ander niet. Hou hier rekening mee. Zorgt in ieder geval dat je niet de hele avond bezig bent met experimenteren, dat zou zonde zijn van het feest. 

Lees ook: Exposure X5 komt eraan, met gave nieuwe features!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie