Een supermarkt vol wilde dieren

Een supermarkt vol wilde dieren

Nadja Geskus 1711

Het lijkt onmogelijk. Een aap die boodschappen doet, of een walrus die door de koelingen van een supermarkt zwemt. Toch weet fotografe en beeldend kunstenares Clarisse Rebotier een hele pakkende serie neer te zetten van wilde dieren in een supermarkt.

Wilde dieren

Je komt ze liever niet tegen als je lekker rustig aan het winkelen bent, maar fotografe en beeldend kunstenares Clarisse Rebotier maakt nu al voor de tweede keer een serie met wilde dieren in de bewoonde wereld. Eerder maakte Rebotier al een serie van wilde dieren in de metro, genaamd Animétro. Nu verschijnt haar gloednieuwe serie Animalls, waarbij de dieren aan het winkelen zijn in een supermarkt. Rebotier legt een grappige link tussen de wilde dieren en de stedelijke plekken waar wij maar al te vaak zijn. Je legt automatisch een link tussen dier en mens.

Clarisse Rebotier

Rebotier zet vraagtekens bij onze wereld. Door objecten te plaatsen in onverwachte situaties, toont ze op een speelse en verassende manier haar kritische blik.

In de grote stad

Rebotier is niet de enige kunstenaar die wilde dieren op een vreemde plaats neerzette. De Litouwse kunstenaar Ceslovas Cesnakvicius plaatste wilde dieren in de stad. Hij werd geïnspireerd door de grote verscheidenheid aan extravagante mensen in grote steden.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja