Een mug die uit zijn pop komt

Een mug die uit zijn pop komt

Nadja Geskus 1231
Steve Gettle fotografeerde een mug die uit zijn pop komt. Hij vertelt hoe hij deze gebeurtenis precies heeft vastgelegd!

Steve Gettle

Wildelife fotograaf Steve Gettle is gevestigd in Michigan. Hij werd gekozen als Great Lakes Wildlife Photographer of the Year en is een veelvoud awardwinnaar in de BBC Wildlife Photographer of the Year contest. Steve geeft ook natuurfotografie workshops en rondleidingen over de hele wereld.

Een mug die uit zijn pop komt

Mug

Muggen leggen eieren, die vervolgens uitkomen in larven. Larven voeden zich met algen en micro-organismen in het water. Door buizen, die bevestigd zijn aan hun staart, zuigen ze zuurstof naar binnen. Na een week worden de larven poppen. Ook poppen ademen door twee buizen. Na een paar dagen is de mug gevormd en komt hij uit zijn pop. Eenmaal daar uit, rust hij even op het water om zijn lichaam te harden en vloeistof in zijn lichaam te pompen. Het geheel duurt slechts vijf minuten.

Een mug die uit zijn pop komt

Close-up

Het sprak fotograaf Steve Gettle aan en hij zag dan ook een uitdaging om deze cyclus te fotograferen. Hij werkte met vergrotingen van 6X tot 7X bij de larven en poppen. Het bleek bij het fotograferen van de larven en poppen ook nog een uitdaging te zijn om door glas en water te fotograferen. Alle foto’s zijn gemaakt met een Canon MPE-65 1X tot 5X objectief. De foto’s die hij maakte zijn in elk geval bijzonder om te zien! De tijd die hij er in stopte is duidelijk zichtbaar. Een paar prachtige close-ups!

Een mug die uit zijn pop komt

Foto’s gemaakt door Steve Gettle website / Instagram / Facebook

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja