DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Iguazu watervallen

Christel de Wolff 2436

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje bij watervallen van Iguazu in Brazilië en Argentinië.

De brede Niagara en diepe Victoria Falls hebben we allemaal al wel eens van gehoord, maar kende je de Iguazu watervallen al? Samen vormen zij de drie grootste watervallen ter wereld. De watervallen zijn ontstaan toen de rivieren Parana en Iguazu een weg zochten naar zee en zich in een kloof in het zachte zandsteen vonden. Het water heeft inmiddels acht kilometer steen weggeslepen, waardoor er steeds meer en grotere watervallen zijn ontstaan. Op het hoogste stuk valt het water meer dan tachtig meter naar beneden.

Hoe maak je de beste foto's van de Iguazu watervallen?

Wat is het beste plaatsje om de Iguazu watervallen te bekijken? De meeste watervallen liggen aan de Argentijnse kant, maar aan de Braziliaanse kant heb je de mooiste uitkijkplatformen. Sommige excursies combineren beide kanten. Behalve bulderend water kun je ook je camera richten op de prachtige flora en fauna. Wat dacht je van neusbeertjes, toekans en aracari’s.

 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Aruba

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Rovinj, Kroatië

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Lapland

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Franse Pyreneeën

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Tibet

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel