Klikzo: websites voor fotografen

Julian Huijbregts 3648
Oypo, het bedrijf dat fotografen ondersteunt bij het online verkopen van foto's lanceert een nieuwe dienst. Klikzo biedt fotografen een complete website inclusief domeinregistratie, hosting, e-mail en persoonlijke ondersteuning.

Op de Professional Imaging 2012 kondigde Oypo de dienst Klikzo al aan, nu is de dienst dan ook echt actief en kun je je aanmelden voor een persoonlijke website. Je kiest zelf de vormgeving en je kunt deze aanpassen naar je eigen huisstijl. Het aantal foto's en pagina's is onbeperkt. De websites van Klikzo zijn bovendien geoptimaliseerd voor weergave op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

Gebruiksvriendelijkheid en volledigheid staan hoog in het vaandel bij Klikzo. Daarom duurde de lancering ook iets langer dan aanvankelijk verwacht. Na een uitgebreide testfase werkt de dienst inmiddels zoals bedoeld: een website met een professionele uitstraling en veel gemak, aldus de makers. Heb je al een fotowinkel bij Oypo, dan kun je deze in je Klikzo-website opnemen.

Een website via Klikzo kost 19,95 euro per maand of 199 euro per jaar. Je kunt Klikzo tien dagen vrijblijvend gratis uitproberen.

Klikzo

afbeelding van Pipo de Clown

Wordpress met een domeinnaam kost je 2 tientjes per jaar. Werkt zelfs simpeler.