Een patch voor een bioscoop film?

Cats wordt eerste film ooit met patch voor special video FX

Siem van Woerkom 866
Patches kennen we allemaal, bij programma's als Photoshop en bijvoorbeeld videospelletjes. Maar een patch met betrekking tot video-effecten van een film die al in de bios draait?

Aanpassen van matige video-effecten

Universal Studios komt met een 'worlds first'; een film updaten terwijl deze nog midden in de eerste theatrale run zit. De media-gigant heeft theaters rondom de hele wereld laten weten dat het hen een nieuwe versie van de film Cats geeft die 'een aantal verbeterde visuele effecten' oplevert. Naar horen zeggen wilde regisseur Tom Hooper enkele van de effecten veranderen nadat hij zich had gehaast om de film op tijd klaar te hebben voor de première op 16 december.

Naar verluidt is de bijgewerkte film beschikbaar voor theaters om te downloaden van een server.

Nooit eerder vertoond

De tweaks zullen waarschijnlijk niet de algemene kijk op de film veranderen. En dat zal voor veel mensen een nadeel zijn, aangezien de reviews tot nu toe schrikbarend slecht zijn. Veel kijkers gaven aan de CGI van de film verschrikklijk te vinden. De antropomorfe katachtigen op het scherm kwamen dus zeer zeker niet goed over. In hoe verre dit door de patch verbetert zal worden moet nog blijken. De bewerkingen zorgen er echter wel voor dat wat je op het scherm ziet (waarschijnlijk) de definitieve versie is van de film zonder dat je hier maanden op zal moeten hoeven wachten (in de vorm van downloads, streams of Blueray-schijven).

Een aantal grote tech-nieuwssites zoals Gizmodo en Engadget spreken hun angst uit over de vraag of we dit in de toekomst vaker zullen zien gebeuren. Net als game-ontwikkelaars (die maar al te vaak patches op de eerste dag uitbrengen), staan ​​filmstudio's onder druk om grote titels uit te brengen voor de feestdagen en andere belangrijke momenten. Het kan verleidelijk zijn om een ​​vakantiefilm of een kaskraker te haasten, wetende dat foutjes later kunnen worden opgelost. Veel mensen zullen echter slechts één keer een film in de bioscoop zien, dus als deze niet gelijk goed is... tja.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem