Canon lanceert nieuwe firmware-updates voor de EOS R3 en EOS R5

Redactie DIGIFO... 563 0
Canon kondigt firmware-updates aan voor de EOS R3 en EOS R5. Diverse aanpassingen en verbeteringen zijn gedaan op basis van feedback van gebruikers. Lees in dit artikel wat er nieuw is.

Canon lanceert nieuwe firmware-updates voor de EOS R3 en EOS R5 – voor nog meer flexibiliteit en beeldkwaliteit als nooit tevoren!

Canon kondigt firmware-updates aan voor de Canon camera's: EOS R3 en EOS R5, naar aanleiding van feedback van gebruikers. Voor de EOS R3 betekent firmware v1.40 dat het met Panning Assist vastleggen van snel bewegende onderwerpen eenvoudiger is dan ooit tevoren, terwijl firmware v1.81 voor de EOS R5 een nog hogere resolutie biedt. Canon kondigt bovendien nieuwe functies aan voor haar Mobile File Transfer-app, waardoor deze nog gebruiksvriendelijker is en nog beter kan worden afgestemd op diverse workflows.

Mis nooit het moment

Met de v1.40 firmware blijft de EOS R3 de lat steeds hoger leggen als het gaat om actiefotografie. De nieuwe en voor Canon unieke Panning Assist-functie maakt het mogelijk om beeldstabilisatie en correctie van onscherpte toe te passen tijdens de belichting. Dit verbetert het aantal succesvolle panning-opnamen dat een fotograaf kan vastleggen, terwijl – met behoud van haarscherpe details – sluitertijden tot twee stops langer kunnen worden gebruik dan in het verleden mogelijk was. Deze upgrade ondersteunt niet alleen opnamen van razendsnelle sporten, denk aan o.a. motorsports, gebruikers van de EOS R3 kunnen nu namelijk ook tot wel 10 personen vooraf registreren zodat hun gezichten kunnen worden gedetecteerd en gevolgd op basis van een prioriteit die in de camera is ingesteld[i]. Dit is vooral handig bij het fotograferen van groepen mensen tijdens speciale gebeurtenissen zoals een bruiloft.

Hogere resolutie

De v1.81 firmware voor de EOS R5 stelt het in-body IS-mechanisme in staat de sensor stapsgewijs te verplaatsen om het effect van kleinere pixels na te bootsen, waardoor opnamen met een nog hogere resolutie mogelijk zijn – tot wel 400 MP. Dergelijke nauwkeurigheid is perfect voor fotografen die onderweg fraaie architectuur en bijzondere landschappen willen vastleggen.

Verbeterde Mobile File Transfer

Canon kondigt tot slot nieuwe functies aan voor haar Mobile File Transfer-app en komt daarmee tegemoet aan veranderende gebruikerseisen. De Mobile File Transfer-app stelt gebruikers in staat grote aantallen opnamen te uploaden en over te brengen naar FTP/FTPS/SFTP-servers via hun mobiele 5Gapparaten. De updates voor deze app omvatten een schermvergrendeling om onbedoelde bediening tijdens de overdracht te voorkomen en de mogelijkheid om vóór de overdracht FTP-serverinstellingen te wijzigen en te bewerken om zo een maximale productiviteit te realiseren. Naar aanleiding van feedback van professionele gebruikers is ook de gebruikersinterface (UI) verbeterd.

Update nu jouw Canon camera met de nieuwste firmware

De firmware-updates zijn (gratis) beschikbaar via de Canon Camera Connect-app of via de supportpagina van Canon: www.canon.nl/support

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie