Geld verdienen met stock reisfotografie

Geld verdienen met stock reisfotografie - zo lukt het

Redactie DIGIFO... 1466 0
Als fotograaf neem je geregeld je camera mee op reis. Wat is er dan ook beter dan het verdienen van een passief inkomen met het uploaden van je reisfotografie? In dit artikel lees je een aantal tips met hoe je het makkelijkst geld kan verdienen met je reisfotografie.

#01 Kwaliteit staat bij stock reisfotografie centraal

Je verdient het meeste geld als je zoveel mogelijk foto's online zet. Maar tegelijkertijd heeft het niet nut om alle foto's online te zetten die je schiet. Pas als je een shot hebt waar je de kwaliteit van de foto terug kan zien, dan zijn mensen er bereid geld voor te betalen. Zorg er dan ook voor dat je alleen stock reisfotografie online zet die mensen ook daadwerkelijk willen kopen.

#02 Weet wanneer je gaat fotograferen

Een locatie ziet er heel anders uit als je hem fotografeert tijdens een zonnige dag of tijdens de zonsondergang dan als je deze fotografeert als de locatie grauw en grijs is. Eerder schreef ik ook al dit artikel waar je kan zien welke fotografielocaties zich het best lenen voor jouw foto's en wanneer de zon op de juiste plek staat om jouw locatie te kunnen fotograferen.

#03 Denk er over na voordat je jouw stock reisfotografie uploadt op zogenaamde microstock websites

Shutterstock, Getty Images.. Er zijn legio alternatieven die worden omschreven als 'microstock websites.' Deze verkopen jouw foto's voor een aantal cent in plaats van dat je per foto € 25,- euro ontvangt. Om hier winst mee te kunnen maken heb je ontzettend veel foto's nodig om hier wat mee te kunnen verdienen. Andere stock websites zoals bijvoorbeeld Adobe Stock krijg je een stuk meer per afbeelding betaald. Bekijk dan ook goed de voorwaarden voordat je je foto's op bepaalde websites plaatst.

#04 Laat ruimte over voor tekst

Mensen die je afbeeldingen aan willen schaffen willen deze waarschijnlijk gebruiken op hun website om hun producten aan te prijzen. Vaak is het daarom het geval dat ze er tekst overheen willen plaatsen. Zorg er dan ook voor dat je ruimte overlat voor tekst.

#05 Schiet zowel portrait als landscape reis stock fotografie

Je bent het misschien zelf ook wel tegengekomen toen je bezig was met het bouwen van je website: sommige foto's had je liever in landscape format gehad en andere foto's waren het beste in de portretstand voor je website. Zorg er dan ook voor dat je beide opties beschikbaar hebt, zodat je klant hieruit kan kiezen.

Heb je ook een tip over het maken van stock reisfotografie? Deel hem met ons hieronder.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie