Zo wordt de opening van je nieuwe bedrijf een succes

Redactie DIGIFO... 180 0

Als je een nieuw bedrijf gaat starten dan wil je natuurlijk een feestelijke opening. De voorbereidingen daarvoor worden vaak al maanden voor de grote dag gestart. De zaak moet feestelijk worden versierd en er moeten natuurlijk giveaways komen om uit te delen aan bezoekers en klanten. Bestel deze laatste op tijd, zodat je zeker weet dat alles in huis is voor de grande opening.

Welke giveaways vallen in de smaak?

Het kan lastig zijn om een keuze te maken uit het enorme aanbod aan artikelen om te laten bedrukken met je logo. Wil je aanstekers met logo dan kun je kiezen uit tientallen en soms wel honderden verschillende modellen en kleuren. Denk er niet te lichtzinnig over. Bedenk goed wat je wilt zodat je een goede beslissing kunt nemen. Kies bijvoorbeeld een kleur aansteker die goed contrasteert met de kleuren van je bedrijfsnaam of bedrijfslogo. Een geel logo komt op een witte ondergrond niet goed uit de verf. Datzelfde geldt voor donkerrood op zwart. Dat is zonde, want daar doe je het tenslotte voor.

Versier de gevel voor een feestelijk geheel

Zeker als de pers langskomt is het een goed idee om de gevel van het pand te versieren met een vlaggenlijn met foto. Op die manier kun je de bedrijfsnaam nog eens extra onder de aandacht brengen. Zorg ervoor dat je je vlaggenlijn netjes weer binnenhaalt als de openingsdag voorbij is. Je kunt hem hergebruiken als je met je bedrijf op een beurs staat, of om het eenjarig jubileum te vieren. Vlaggenlijnen kunnen doorgaans in verschillende formaten worden besteld.

Beloon klanten met een cadeautje

Mensen die op de openingsdag of gedurende de eerste openingsweek een aankoop doen, bestelling plaatsen of offerte aanvragen kun je extra belonen met een leuk cadeau. Bij webshops voor relatiegeschenken kun je meestal ook wat duurdere producten bestellen zoals tassen, luxe pennen in cadeauverpakking of een leuke set glazen. Kies iets uit dat past bij je bedrijf en geef het bijvoorbeeld weg aan de eerste 50 of 100 betalende klanten. Dat is een extra stimulans om naar de opening te komen en ook meteen een aankoop te doen.

Maak een goede calculatie van wat je nodig hebt aan relatiegeschenken

Een balpen of aansteker moet logo kost doorgaans geen fortuin. Zeker als je een grotere partij in één keer bestelt. Maar laat je ook weer niet verleiden om grote aantallen in te kopen als je die niet gaat gebruiken. Want het schiet natuurlijk niet op als je heel veel items overhoudt waarop staat dat je bedrijf 10 jaar bestaat. Want die kun je een jaar later niet meer weggeven. Items waar alleen de bedrijfsnaam staat zijn vanzelfsprekend wat langer houdbaar, maar ook daarvoor geldt dat het niet opschiet als de dozen metershoog in het magazijn staan opgestapeld. Meestal kun je na een bestelling tegen een gereduceerd tarief een vervolgorder plaatsen. Het ontwerp hoeft dan immers niet opnieuw te worden voorbereid en kan direct in productie worden genomen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie