Creëer je sfeer

Zo voeg je realistische rook toe aan een foto

Redactie DIGIFOTO Pro 3133
In sommige beelden kan het heel goed werken om wat mist of rook toe te voegen om de atmosfeer wat te versterken. In deze tutorial video word uitgelegd hoe we dit precies kunnen bereiken.

Ster in nabewerking

In deze video van Renee Robyn, een Canadese fotografe kijken we naar manieren om rook of mist toe te voegen aan een foto. Robyn is al haar hele leven bezig geweest met fotografie en nabewerking zoals ook te lezen is op haar website;

'Ze benadert fotografie als een schatzoeker, haar composities zijn uniek, filmisch en worden vaak stukjes van een grotere wereld die buiten de realiteit wordt weergegeven. De stijl van Renée is gemakkelijk herkenbaar en duidelijk haar eigen stijl. Ze combineert deskundig feit, fictie en een beetje digitale alchemie en werkt samen met toonaangevende merken zoals Adobe, Wacom, Corel, Capture One en Intel.'

 

 

Thuis meedoen

In de video hierboven leidt Renee ons door de verschillende stappen om realistische rook en sneeuw aan een beeld toe te voegen. Om de beste resultaten te krijgen met deze techniek heb je een redelijk zwarte achtergrond nodig in je shots, zoals ook aangetoond word. In de tutorial is enige kennis van overlays nodig, maar ook als je hier nog nooit mee hebt gewerkt zal het je lukken om wat beelden te bewerken.

Het is niet makkelijk om fijne en simpele tutorials te vinden op YouTube. Maar in deze video is Renee zeer beknopt en gaat ze recht op de technische aspecten af. Enjoy the show!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie