Zelf foto’s printen: 3 tips voor het mooiste resultaat

Redactie DIGIFO... 582 0

Waar zouden we zijn zonder foto’s? Foto’s zijn de perfecte manier om herinneringen vast te leggen. Te gebruiken om anderen iets te tonen. Of om zelfs je huis een stuk persoonlijker te maken. Foto’s kunnen op verschillende manieren worden afgedrukt. De meeste mensen kiezen voor speciale diensten die hun foto’s kunnen afdrukken. Maar het is natuurlijk veel leuker (en in veel gevallen ook goedkoper) om het gewoon zelf te doen. Met een fotoprinter kom je tegenwoordig al een heel eind.

Heb jij al meerdere keren geprobeerd om foto’s thuis uit te printen? Maar lukt het je maar niet om het gewenste resultaat te behalen? Dan kan het zijn dat je een aantal menselijke fouten hebt gemaakt. Fouten die de kwaliteit van de foto teniet hebben gedaan. Zonde, want een gemiddelde fotoprinter kan tegenwoordig echt wel de kwaliteit van de foto’s van een drogisterij evenaren. Benieuwd waar je op moet letten bij het zelf printen van foto’s? Met behulp van de volgende drie tips geniet je voortaan zeker van het mooiste resultaat.

1.      Kwalitatieve printer

Ten eerste is het goed om op de kwaliteit van de printer te letten. Er zit natuurlijk nogal verschil in fotoprinters. Kies je bijvoorbeeld voor een all-in one printer met tevens een fotofunctie, dan ligt hier waarschijnlijk minder de focus op het afdrukken van foto’s. Dit terwijl een fotoprinter hier enkel voor gebruikt wordt. Bekijk ook van tevoren welke cartridge, bijvoorbeeld hp 903, en printpapier je nodig hebt. Je kunt pas het beste resultaat verwachten als je hier ook de beste spullen voor gebruikt. Wees je hier echt van bewust.

Het lijkt misschien duur om een eigen fotoprinter te kopen, maar bedenk ook eens hoeveel je kunt besparen als je geen foto’s meer hoeft laten afdrukken. Om over de tijdsbesparing nog maar te zwijgen. Dit is dan ook zeker de moeite waard wanneer je vaak foto’s print.

2.      Gebruik verschillende printopties

In het begin is het altijd een beetje uitproberen welke printopties het meest geschikt zijn. Zeker wanneer je net een nieuwe fotoprinter hebt. Daarom adviseren we om die allereerste keer echt een beetje te experimenteren. Probeer verschillende opties uit en bekijk wat het beste resultaat geeft. Je zult zien dat een verandering van instellingen al een enorm verschil kan maken.

3.      Houd de preview in de gaten

Veel fotoprinters maken het tegenwoordig mogelijk om vanaf het scherm al een preview te zien. Hierbij wordt dus getoond hoe de foto er straks uit gaat zien. Als de foto wazig wordt na het afdrukken, dan zal je dit ook direct zien. Het fijne van zo’n previewfoto is dat je dus niet onnodig afdrukken hoeft te maken. Dit kost minder printpapier en inkt.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie