WIN! FujiFilm gebruiker?

Redactie DIGIFOTO Pro 325

Fujifilm Nederland en DIGIFOTO Pro geven jou de kans om je portfolio te laten beoordelen door World Press Photo winnaars inclusief gratis toegang tot de World Press Photo 2024-expositie in de Nieuwe Kerk Amsterdam. Wil jij kans maken - doe direct mee en Klik snel hier.

 

Wat geven we weg? FujiFilm & DIGIFOTO Pro 

  • 2x Portfolio Review + Toegangstickets voor de expositie in de Nieuwe Kerk – alleen op zaterdag 25 mei tussen 11:00 - 14:00
  • 6x Toegangstickets voor de expositie in de Nieuwe Kerk – geldig tot en met 14 juli 2024

 

Hoe kun je winnen?

 

  • Fotografeer met een Fujifilm camera 
  • Follow ons op Facebook
  • Follow + like ons op Instagram, Linkedin en X (voormalig Twitter) 
  • Tag een vriend met wie jij naar de expositie zou willen gaan in de comments op Instagram
  • Zorg dat jouw vriend ons in ieder geval volgt op Facebook en ook leuk Instagram Linkedin en Twitter.

 

Dit is een unieke kans om jouw fotografische vaardigheden te laten zien en beoordelen door de beste fotojournalisten! De winnaars van het Portfolio Review inclusief toegang moeten zaterdag 25 mei beschikbaar zijn tussen 11:00 en 14:00! deze 2 winnaars worden uiterlijk vrijdag 24 mei voor 11:00 bekendgemaakt.

De overige winnaars van de toegangstickets worden wekelijks bekend gemaakt.

World Press Photo 2024 

Op de winnende foto wiegt de Palestijnse Abu Maamar (36 jaar) in het mortuarium van het Nasser Hospital het lichaam van haar nichtje Saly (5 jaar), die samen met vier andere familieleden om het leven kwam toen een Israëlische raket hun huis raakte. Mohammed Salem, de winnaar van de World Press Photo of the Year, zegt erover: “Het was een krachtig en verdrietig moment en ik voelde dat het beeld het bredere gevoel samenvat van wat er in de Gazastrook gebeurde”.

Het 75 jaar durende conflict tussen Israël en Palestina escaleerde op 7 oktober 2023, toen Hamas aanvallen lanceerde op meerdere locaties in het zuiden van Israël, waarbij ongeveer 1.200 mensen omkwamen, meer dan 2.500 gewond raakten en ongeveer 250 mensen ontvoerd werden. Als reactie daarop lanceerde Israël luchtaanvallen en verklaarde de volgende dag formeel de oorlog aan Hamas, waarbij legerreservisten werden gemobiliseerd en een offensief op Gaza werd gelanceerd. Op 11 april hadden de aanvallen van Israël op de bezette Palestijnse gebieden ruim 33.000 mensen gedood en meer dan 75.000 mensen verwond. Volgens het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Mensenrechten (OHCHR) bestond het dodental voor ruim twee derde uit Palestijnse vrouwen en kinderen.

De World Press Photo Story of the Year werd gewonnen door de Zuid-Afrikaanse Lee-Ann Olwage die een serie maakte over dementie in Madagaskar. Het World Press Photo Langetermijnproject werd gewonnen door Alejandro Cegarra uit Venezuela die de Mexicaanse immigratieproblematiek, specifiek de problematiek in de grensdorpen, met gevoel en respect vastlegde. De World Press Photo Open Format werd gewonnen door de Oekraïense Julia Kochetova, met haar persoonlijke serie 'War Is Personal' waarin ze laat zien hoe het dagelijkse leven verloopt tijdens de oorlog.

Alle winnende foto's worden gepubliceerd in het World Press Photo Jaarboek 2024, dat begin mei bij Lannoo zal verschijnen in het Nederlands. Het jaarboek zal ook verkrijgbaar zijn in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Meer weten over de World Press Photo 2024 expositie? Bekijk dit artikel.

Let op! Om je portfolio te kunnen reviewen moet er een FUJIFILM camera gebruikt zijn!

Veel succes! 

afbeelding van persberichten_179864

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie