Werken in een vierde dimensie met nieuwe Sirui kop

Redactie DIGIFOTO Pro 804
Een vier-dimensionale kop in een 3D wereld. Klinkt gek, maar het is superhandig. Met Sirui’s nieuwe 4-assige FD01 fotografeer en film je altijd onder de juiste hoek. En razendsnel.

Een ‘normale’ statiefkop kent drie assen: centraal, horizontaal en verticaal. De centrale as vormt traditioneel het draaipunt van de kop boven de middenzuil van het statief. Sirui voegt een vierde as toe, helemaal bovenop de kop. En dat is bijzonder handig, want als het statief op een helling staat kan met deze as alsnog een perfecte – waterpas – horizon worden gemaakt. Dat is werken in een vierde dimensie.

Panorama

Wie graag panorama’s maakt, maar niet over een leveller beschikt, moet variëren met de beenlengte om de middenzuil loodrecht te stellen. Sirui’s vierde as functioneert nu als leveller en maakt het tijdrovende zoeken naar de perfecte statiefopstelling helemaal overbodig. Compositie, hoek en horizon zijn in enkele snelle verstellingen op elke ondergrond razendsnel ingesteld dankzij twee waterpassen op de vierde as. Of je nu fotografeert of filmt, met de FD01 maak je in een handomdraai een opstelling waarmee je 360 graden om je heen fotografeert.

Klein

Het grote nadeel van oude statiefkoppen wás dat de hendels zo onhandig uitsteken. Maar Sirui’s FD01 kent dat nadeel niet. De hendels kunnen worden ingeklapt in een transportstand. Het kopje is dan mooi gestroomlijnd en niet veel breder dan de meeste statieven zelf.

Sterk

Het kopje, ofschoon klein en compact, kan toch een riante 10kg dragen. De camera wordt er met een arca-swiss compatibel snelkoppelingsplaatje op bevestigd. Ook nog eens voorzien van een safety-lock.

Specificaties Sirui statiefkop

 - Adviesprijs €229,-

- Statiefkop met vier assen

- Arca-Swiss compatibel

- Sirui safety lock

- 2x 360 graden panorama

- 1x -55 tot +90

- 1x -90 tot +90

- 4 gradenbogen

- 2 waterpassen

- Transportstand hendels

- Statiefaansluiting 3/8″

- Draagvermogen 10kg

- Gewicht van 770 gram

- Inclusief 1 snelkoppelingsplaat, draagtas (nieuw ontwerp), 6 jaar garantie

Lees ook: Sirui mengt zich op de markt van filters

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie