Wegwerpcamera 2.0: Lomography Simple Use Film Camera

Wegwerpcamera 2.0: Lomography Simple Use Film Camera

Jasper van Bladel 1838

Lomography’s Simple Use Film Camera wordt geleverd met de vooraf geladen film, zodat je meteen foto's kunt maken. Zakformaat en voorzien van een flitser, dus perfect voor feestjes, road trips, bruiloften en nog veel meer. Een wegwerpcamera dus, maar voorzien van wat extra’s.

De Lomography Simple Use Film Camera is geladen en klaar voor gebruik. Geen gepruts met rolletjes en instellingen— het enige wat je hoeft te doen is op de ontspanner te klikken! Het is de perfecte manier om in de wereld van analoge fotografie te duiken en te experimenteren met verschillende films. Handformaat en lichtgewicht, je neemt de Simple Use Film Camera overal mee naartoe. En omdat hij een ingebouwde flitser heeft maak je goede foto’s in alle lichtomstandigheden. Het is perfect voor feestjes en late avontuurtjes!

Lomography Simple Use Film Camera

Funkie film

De Lomography Simple Use Film Camera is echter geen gewone wegwerpcamera — hij is vooraf geladen met funkie film en wordt geleverd met gekleurde gelfilters zodat je in de wereld van creatieve analoge fotografie kunt duiken. Maak klassieke analoge beelden met kleurennegatief ISO 400, doordrenk je foto’s in humeurige grijstinten met de zwart-wit ISO 400 en kleur de hele wereld paars met LomoChrome Purple ISO 400 — een unieke kleurverschuivende film, exclusief van Lomography.

Alsof de keuze tussen drie verschillende films nog niet genoeg is krijg je bij de Lomography Simple Use Film Camera ook drie verschillende kleurenfilters. Deze filters in de kleuren geel, magenta en cyaan kunnen met elkaar gemixt worden om zo zes verschillende kleuren te krijgen. Je schuift ze over de flits om je hele frame een kleurtje te geven.

Lomography Simple Use Film Camera

Lichtlekken

De Lomography Simple Use Film Camera daagt je uit om zo snel te gaan als het licht — gebruik alle 36 foto’s op de vooraf geladen film en ga weer verder met nieuwe fotografische avonturen. Maar als je van een uitdaging houdt dan kan je proberen de camera opnieuw met een filmrolletje te laden. Het vervangen van de film kan veel verrassende effecten geven, zoals spannende lichtlekken maar wees wel voorzichtig! Stap buiten de garantie en probeer het een keer maar zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzing goed leest of ga naar de microsite voordat je begint.

Specificaties:

• Filmformaat: 35mm film
• Brandpuntsafstand: 31mm
• Sluitertijd: 1/120s
• Diafragma: f/9
• Scherpstellen: 1m tot oneindig
• Flits: ingebouwde flits (druk en houdt vast om te laden met 15 seconden laadtijd
• Batterij: 1 x AA batterij
• Afmetingen (mm): 115 x 60 x 33
• Voorgeladen met film: Kies uit kleurennegatief ISO 400, zwart-wit ISO 400 en LomoChrome Purple ISO 400

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper