Waar moet je op letten bij een webcam met microfoon?

Redactie 419 0
Tijdens het video vergaderen met jouw klanten , je opdrachtgever of model -  is het natuurlijk prettig om diegene ook te kunnen zien. Niet alleen geeft het een persoonlijke draai aan de meeting,  maar je kunt ook kijken hoe ze reageren op bepaalde voorstellen van foto's of opmerkingen

Het heeft verschillende voordelen als het niet mogelijk is om fysieke meetings te organiseren. Toch twijfelen veel mensen welke webcam met microfoon zij moeten aanschaffen. Hieronder hebben we opgesomd waar je op moet letten. Zodat jij kan overleggen met je klanten - opdrachtgever of je model. 

Afsluitbaar

Allereerst is het belangrijk om te kijken of de webcam afsluitbaar is. Hoewel het niet vaak voorkomt, is het wel mogelijk dat je laptop of computer namelijk gehackt wordt. In dat geval hebben hackers toegang tot jouw laptop en kunnen ze ook jouw webcam hacken. Er zijn verschillende verhalen waarin hackers meekijken én luisteren met de eigenaar van de laptop. Hoewel het veelal gaat om onschuldige informatie en beelden, geeft het geen veilig gevoel als je weet dat het gebeurt. Kijk daarom dus altijd of je de webcam met een schuifje kunt afsluiten. Ook het unpluggen van de webcam is een optie.

Beeldkwaliteit

Let ook op de beeldkwaliteit. Zeker als je bijvoorbeeld foto presentaties moet geven voor of van een flyer of aantekeningen maakt op een flip-over, is het natuurlijk belangrijk dat jouw gasten ook mee kunnen kijken met wat je aan het opschrijven bent. Er zijn tegenwoordig zelfs webcams die 4K beelden ondersteunen.

Hoewel deze haarfijne beelden geven, is het niet nodig als je alleen maar zelf in beeld bent. Kijk dus ook naar jouw persoonlijke situatie. Heb je een simpele webcam nodig, kijk dan aar een camera die minimaal Full HD beelden kan geven. Zo heb je een goede camera met genoeg mogelijkheden.

Ruisonderdrukking

Ruisonderdrukking zouden we altijd aanraden bij het aanschaffen van een webcam. Het zorgt er namelijk voor dat achtergrondgeluiden eruit gefilterd worden. Heb je bijvoorbeeld een blaffende hond op de achtergrond of veel beweging in huis, dan wordt dit geluid eruit gefilterd. Hoewel dit vooral voor de ander erg plezierig is, zouden we dit willen aanraden.

Naast dat ruisonderdrukking belangrijk is, wil je natuurlijk ook dat je opdrachtgever of model je goed kan horen. De microfoon moet daarom in staat zijn om duidelijk geluid op te pikken. Het geluid van de gebruiker moet opgepikt worden, terwijl het omgevingsgeluid weggelaten moet worden.

Bevestiging

Tot slot hebben we nog de bevestiging als belangrijk aandachtspunt. Veel webcams kun je boven op het beeldscherm of aan de zijkant aan het scherm klemmen. Ook zijn er webcams die je neer moet zetten. Hoewel dit erg handig is, kan het met beelden wel onhandig zijn. Deze is namelijk al snel naar boven gericht, waardoor deze veel licht oppikt.

Een webcam die je aan het scherm kunt klemmen is gebonden aan een vaste positie, maar zorgt er wel voor dat er minder licht opgepikt wordt. Hierdoor heb je een duidelijker beeld en ben je beter zichtbaar voor je opdrachtgever / model.

Ben je binnenkort van plan om een webcam aan te schaffen, neem deze punten dan mee in je overweging. Kijk vooral ook naar je persoonlijke situatie. Een webcam met een afsluitbare camera zouden we in ieder geval aan iedereen aanraden.

Foto door Alexander Dummer

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie