Vreemd advies voor de fotograaf

Vreemd advies voor de fotograaf

Eefke Burg 4101 0
Als je terug zou mogen gaan in de tijd, welk advies zou je jezelf dan geven? Deze vraag vroeg Logan Jonesae zich ook af een paar weken geleden. Hij plaatste een bericht op reddit, met maar liefst 215 adviezen, waaronder de meest vreemde, maar toch ware tips.

Groter is niet beter

Dat je de allerduurste camera hebt, betekent niet dat je kan fotograferen. ‘Ik zie overduidelijke amateurs rondlopen met wat ik weet een enorm dure Nikon body is en een enorme telephoto lens. Ze gaan er van uit dat als ze de beste apparatuur hebben, dat ze hierdoor fantastische foto’s gaan maken. Toch heb ik ooit een fotowedstrijd gewonnen van de staat Illinois gewapend met slechts één simpele richt-en-fotografeer-camera, waarin een verzekeringsfilmrolletje zat,’ vertelt gebruiker Itakepix57. Richt je allereerst op je skills, niet zozeer op de duurste camera.

Lees ook: 5 tips voor epische reisfotografie

Manueel schieten houdt niet in dat je een professionele fotograaf bent

Dat je manueel fotografeert, betekent niet per se dat je een professionele fotograaf bent, vertelt ook fotograaf Brennenslens. Richt je daarnaast op het worden van een professional door het opdoen van ervaring en het volgen van een professionele opleiding.

YouTube reviews zijn niets waard

Fotograaf gravityrider vertelt:  ‘Let niet op YouTube reviews, de mensen die dit maken krijgen betaald voor de clicks.’ Het is niet geheel ongebruikelijk dat een review die je kijkt op YouTube, begint met ‘ik word hier echt niet voor betaald’ en eindigt met ‘maar er zijn nou eenmaal geen nadelen aan deze camera te vinden.’ Het is zeer zeker zinvol om films te bekijken op YouTube van de camera, maar dit zijn vooral de films waarin je kan zien hoe bepaalde functies werken voor een camera. De kwaliteit op YouTube is vertekenend: want je kan niet de volledige kwaliteit zien van de beelden die de camera produceert. Probeer in plaats daarvan heel veel verschillende camera’s uit en als je overweegt over te gaan op een aanschaf, kijk of je de beoogde camera of objectief eerst kan lenen van iemand.

Ander advies voor de fotograaf

Benieuwd naar ander advies wat gebruikers gaven? Lees hieronder de volledige thread terug.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke