Videotutorial: Content Aware Fill gebruiken in Photoshop

jesse kraal 2739 0
Bij de introductie van Adobe's Photoshop CS5 was het vooral de optie 'content aware fill' die opzien baarde. Met slim selecteren wordt de functie beter bruikbaar, legt productmanager Bryan O’Neil Hughes uit in deze video.

In een promofilmpje verdwenen complete wegen en bomen door Adobe's nieuwste technologische hoogstandje. In de praktijk zijn er nog wel wat beperkingen. Zeker bij het weghalen van grote storende vlakken geeft 'content aware fill' vaak geen optimaal resultaat.

Photoshop-productmanager Bryan O’Neil Hughes  geeft in onderstaand filmpje uitleg hoe je de methode het beste kunt gebruiken. Het maken van kleine selecties zorgt in een aantal gevallen voor een duidelijk beter resultaat.

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse