'Uiterst vriendelijk geprijsde én gebruiksvriendelijke videostatieven'

Videostatieven: Cullmann Terra 460 & Terra 480

Redactie DIGIFO... 1116 0
Cullmann lanceerde dit jaar twee TERRA videostatieven met tweeweg koppen: de Cullmann Terra 460 en de Cullmann Terra 480. Wij gingen ermee aan de slag.

Beide videostatieven zijn voorzien van een tweeweg vloeistofkop, verstelbare bolvormige kap en afneembare instelplaat. Ze zijn geschikt voor video-opnamen met verschillende cameramodellen, zoals DSLR-camera's of camcorders. De Terra videostatieven zijn gemaakt van robuust aluminium en beschikken over een adapterplaat met een 1/4' tot 3/8' cameraschroef. De Terra videostatieven zijn beschikbaar in twee maten: de Cullmann TERRA 460 heeft een werkhoogte van 76 tot 172,5 cm en de Cullmann TERRA 480 heeft een werkhoogte van 85 tot 184,5 cm.

De two-way fluid head laat de camera gestaag op het statief rusten. Vage of schokkerige video's behoren daarmee tot het verleden. De individueel verstelbare handgreep zorgt voor extra gebruiksgemak: deze kan afzonderlijk worden ingesteld en aan beide zijden worden gemonteerd, zodat zowel rechtshandige als linkshandige gebruikers het statief gemakkelijk kunnen hanteren. Ergonomische klemschroeven zorgen voor een veilige bevestiging van de poten van het statief.

Beide statieven zijn uitgevoerd in het zwart en zijn geschikt voor zowel DSLR-camera's als videocamera's. De Cullmann TERRA 480 heeft dikkere buizen dan de Cullmann TERRA 460, is hoger en heeft extra anti-slippoten. Onze conclusie: twee uiterst vriendelijk geprijsde én gebruiksvriendelijke videostatieven.

Kenmerken

Adviesprijs Cullmann Terra 460 € 219,99

Adviesprijs Cullmann Terra 480 € 329,99

• Verwijderbare instelplaat met 1/4’ en 3/8’ cameraschroef

• In hoogte verstelbare bolvormige inkeping (75 mm diameter) voor exacte oriëntatie van de videokop

• Middenbeugel van aluminium profiel voor een stevige standaard

• Ergonomische klemschroeven voor een veilige bevestiging van de poten van het statief

• In lengte verstelbare geleidingshendel voor extra gebruiksgemak

• Robuuste two-way fluid head voor schokvrije videopanelen

• De handgreep kan aan beide zijden worden gemonteerd en individueel worden ingesteld

Meer info over Cullmann vind je hier

DIGIFOTO Pro 6.2018, Award- en koopgidseditie

Om je de weg te wijzen in fotografieland hebben we in DIGIFOTO Pro 6.2018, onze Award- en koopgidseditie, de beste producten van 2018 voor je op een rij gezet. Zo kun je gemakkelijk zien welke camera’s, objectieven en accessoires het afgelopen jaar de moeite waard zijn gebleken. Ook hierin komen deze statieven terug. Benieuwd naar de award die deze statieven van ons krijgen? DIGIFOTO Pro 6.2018 verschijnt eind december.

Wil jij deze uitgave graag op je eigen deurmat ontvangen? Neem dan snel een abonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Lees ook: NiSi Ambassadeur Harmen Piekema 

Lees ook: NiSi ambassadeur Michel Lucas

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie