Video: Oypo op Professional Imaging 2014

Julian Huijbregts 1513
Op de Professional Imaging is Oypo aanwezig met een forse stand. De dienst kan op veel belangstelling rekenen onder de bezoekers. Wij gingen langs en zetten de filmfunctie van onze camera aan, Oypo-expert Reinoud van Leeuwen legt helder uit hoe de dienst werkt.

Wie bij schoolfotografie nog denkt aan stijve portretten voor een blauwe achtergrond en mapjes met foto's die vervolgens uitgedeeld worden op school, loopt behoorlijk achter.

Waarom zouden we in deze moderne tijden zo ouderwets blijven werken? Dat moet natuurlijk veel makkelijker en beter kunnen. Dat vindt ook Oypo, de service die als doel heeft om fotografen te ontlasten door de volledige afhandeling van nabestellingen te verzorgen en daarnaast allerlei tools heeft, waaronder een handige app, om de shoots en het verkopen van foto's zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Schoolfoto's, sportfoto's of eventfoto's

Natuurlijk is Oypo er niet alleen voor schoolfotografen. Ook bij sportfotografie en evenementfotografie, of andere takken waarbij je veel foto's maakt van verschillende personen en veel potentiële kopers voor je foto's hebt, biedt de service uitkomst. Bijvoorbeeld de Covershoot die we zelf op de beurs organiseerden. Wij stuurden de foto's direct door naar Oypo, de service zorgde dat deelnemers gratis een afdruk konden bestellen.

Oypo-expert Reinoud van Leeuwen (die ook diverse workshops gaf op de Professional Imaging), weet als geen ander voor onze camera uit te leggen hoe het systeem van Oypo werkt en wat de voordelen er van zijn voor fotografen.