Verrijk je Fotografische Wereld: Een Blik op Inspirerende Fotoboeken

Redactie DIGIFOTO Pro 436

In iedere editie van DIGIFOTO Pro magazine delen we bijzondere inspirerende of educatieve fotoboeken. Of je nu meer wil weten over reportagefotografie of simpelweg prachtige wildlife foto’s wil aanschouwen: we hebben een paar boekentips voor je klaar staan. 

 

Marina Cano

Alma Salvaje (Wild Soul)

Wereldwijd geroemde wildlife fotograaf Marina Cano presenteert haar beste werken in haar nieuwste boek Wild Soul. De fascinerende foto’s zijn gemaakt op diverse locaties ter wereld. Ga met de fotograaf mee op reis naar de meest exotische locaties en duik diep in de wildernis - de ziel van wildlife. De spaanse fotograaf is Canon ambassadeur en finalist van de Wildlife Photographer of the Year award. Ze werkt samen met National Geographic en heeft een grote fanbase op social media. 

Adviesprijs: € 112,00 | ISBN: 9788469775950 | Info: marinacano.com

 


Pie Aerts

Tales from the roads less traveled

Pie Aerts presenteert de wereld zoals hij is - in zijn puurste vorm. De fotograaf reisde de voorbije jaren naar enkele van de meeste afgelegen uithoeken van onze planeet. Van de diepe jungles van West-Papoea tot de verre buitenwijken van Bolivia en van de kleinste bergdorpjes in de Himalaya tot het kloppende hart van de Okavango Delta. Met Pie's unieke kijk op mensen, dieren in het wild en de natuur, roept dit boek een gevoel van verbondenheid op bij elke bewoner van deze aarde. Het bieden van een nieuwe kijk op deze prachtige planeet, evenals unieke en onontdekte routes langs de verborgen schatten die het te bieden heeft. Het boek toont nog nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen en verhalen die exclusief voor dit boek zijn gemaakt vanuit plaatsen als Chili, Oeganda, Nepal en India.

Adviesprijs € 60,00 | ISBN: 9783961710 | Info pieaerts.com

 

 

David Yarrow

Storytelling

In Storytelling tilt Yarrow zijn werk naar een hoger niveau door middel van verhalen over avontuur en tegenslag op epische schaal. Dit verbluffende boek is een retrospectief van Yarrow's verhalende werk, dat hem nog meer bekendheid heeft opgeleverd in de kunstmarkt. Deze assemblage van werkelijk ongeëvenaard werk brengt de magie en schittering van het grote scherm naar stilstaande fotografie. Geïnspireerd door de grote filmregisseurs, vertelt Yarrow zijn eigen filmische verhalen - van de wijd open vergezichten van het Amerikaanse Westen tot de stranden van het Caribisch gebied, van de kusten van Alaska tot de vlaktes van Afrika, en van de Zee van Cortez tot een oude saloon in Montana. Of het nu aangrijpend, dramatisch of provocerend is, de beelden zijn altijd prachtig. Het boek bevat een mix van meer dan 130 nooit eerder gepubliceerde en al iconische foto's. 

Adviesprijs: $ 115,00 | ISBN 9780847872299 | Info rizzolibookstore.com

 

 

Wouter Pattyn

Wild van Europa

In Wild van Europa neemt natuurfotograaf Wouter Pattyn je mee naar enkele tot de verbeelding sprekende natuurgebieden op het Europese continent. Al meer dan 25 jaar zwerft Wouter rond in Europa op zoek naar fascinerende natuur en betoverende landschappen. De zoektocht naar sfeer, licht en natuurbeleving is hierbij zijn grootste drijfveer. Ben jij ook wild van Europa? Dan is dit weergaloze boek vol prachtige natuurbeelden absoluut voor jou. Een boek om in rond te zwerven en bij weg te dromen, om ontspannen onderuit te zakken in je luie stoel met foto's die je goesting doen krijgen om er zelf op uit te trekken. Een inspiratiebron voor de avontuurlijke reiziger!

Adviesprijs: € 39,99| ISBN 9789401487313 | Info www.lannoo.com

 

 

Pieter Dhaeze

Handboek Macrofotografie, 2e editie

Het welslagen van macro- en close-upfoto’s is net als andere disciplines in de fotografie afhankelijk van vier hoofdfactoren: gereedschap, kennis, vaardigheid en creativiteit/inspiratie. Deze vier aspecten vormen de basis van dit boek en komen uitgebreid aan de orde. Welke lens heb ik nodig? Wat is scherptediepte? Wat zijn de belangrijkste instellingen? Hoe kader ik een aantrekkelijk beeld? Op al deze vragen krijg je antwoord in deze uitgave door middel van heldere tekst en duidelijke illustraties en voor de nodige inspiratie is het boek gelardeerd met mooie macro- en close-upfoto’s. Ter afsluiting wordt de theorie aangevuld met vier prachtige portfolio’s. Huub de Waard laat je kennis maken met alle facetten – letterlijk – van microfotografie. Johan van de Watering laat in het veld zijn meesterlijke kijk op compositie en natuurlijk licht zien. Leon Baas bevriest zijn kruipende en vliegende modellen met flitslicht tot sprookjesachtige beelden. Tot slot onthult Ivo Freriks enkele geheimen met betrekking tot focus stacking.

(macrofotografie)

Adviesprijs: € 41,99 |ISBN: 9789463561693  | Info: vanduurenmedia.nl/fotografie

 

 

Anne Claire de Breij

The Mukade and The Mountain

Japanners zelf kunnen het piepkleine plaatsje vaak niet eens aanwijzen op de kaart. Toch was Senzu drie maanden lang het thuis van fotograaf Anne Claire de Breij.  Ze was op uitnodiging van het Hiroki Oda Museum of Art en de Kama City Board of Education aanwezig in Senzu, als artist in residence. Het Japan van vroeger is hier het Japan van nu, in dit dorpje aan de voet van de berg Kosho waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Tijdens haar verblijf schoot Anne Claire een serie portretten en geënsceneerde foto's, geïnspireerd door Japanse legendes, traditionele rituelen en (lokale) volksverhalen. ‘The Mountain' in de titel is een directe verwijzing naar de Kosho-berg, ‘The Mukade’, refereert aan de angstaanjagende giftige Japanse duizendpoot die de natte zomermaanden tevoorschijn komt.

Anne Claire staat bekend om haar stilistische en grafische stijl, waarin ze ieder detail van haar compositie kan controleren en beïnvloeden. Senzu duwde haar buiten die comfortzone. Maandenlang werkte en leefde ze samen met de bewoners van Senzu. Van de blinde washipapiermaker uit het dorpje aan de andere kant van de berg tot de schoolmeisjes van de middelbare school in Kamiyamada. Zij die gewoon voorbij kwamen lopen op straat én de mensen die lokale fabels en sprookjes met haar deelden. Waar het visuele verhaal veel lezers voor het eerst het traditionele Japan laat zien, roepen ze bij Japanners zelf juist een gevoel van nostalgie op. 

Adviesprijs: € 60,00 |ISBN: ​​9789090366449 | Info: anneclairedebreij.com

 

 

Huub Keulers en Marcel van der Looij

StraatfotografieHoe mooi zou het zijn als je alledaagse taferelen kunt omzetten naar pakkende beelden. Om van andere fotografen te horen hoe zij dit aanpakken. Om te weten waar je wel en niet mag fotograferen en wat de wet hierover zegt. Een antwoord hierop krijgen is een van de redenen waarom dit boek geschreven is. Het behandelt bovendien de vraag welke apparatuur je nodig hebt, hoe je mensen onopvallend fotografeert en hoe je je foto’s nabewerkt. Maar ook minder voor de hand liggende aspecten – zoals compositie, het samenstellen van een portfolio of serie en het effect van kleur in je foto – komen aan bod. Dit boek is geschreven op een manier die voelt alsof de auteurs naast je zitten en met je in gesprek zijn. Ze proberen het vooral niet te technisch te maken, want techniek is maar een heel klein onderdeel van straatfotografie. Het is belangrijk dat je situaties op straat ‘aanvoelt’ en er plezier in krijgt, maar vooral dat je merkt dat je betere foto’s gaat maken. 

(straatfotografie)

Adviesprijs: € 36,99 |ISBN: ​​9789463561921 | Info: vanduurenmedia.nl/fotografie

 

 

Lees hier ook:

https://www.digifotopro.nl/terugblik-spotlight-interview-ans-van-de-sluis

https://www.digifotopro.nl/in-de-spotlight-brenda-roos-de-man

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie