Unieke kans: wil jij aan de slag met de gloednieuwe Canon EOS R7?

Christel de Wolff 1727 0
Onlangs kondigde Canon aan twee spiegelloze camera’s met APS-C-sensor te introduceren: de EOS R7 en EOS R10. Binnenkort zullen deze camera’s beschikbaar zijn om te reviewen, misschien wel door jou! Heb jij altijd al in de huid van een fotoredacteur willen kruipen en wil jij jouw ervaringen met nieuwe apparatuur met anderen delen? Meld je dan snel aan.

Regelmatig krijgen wij op de redactie van DIGIFOTO Magazine prachtige apparatuur in handen die we voor een korte periode mogen testen. Dat doen we natuurlijk met veel plezier, maar het is natuurlijk nog veel leuker om dit plezier te kunnen delen met meer enthousiaste fotografen en ervaringen te bundelen. Daarom hebben we de rubriek “gebruikersreview” in het leven geroepen.

Voor onze komende editie van DIGIFOTO Pro magazine heeft Canon een gloednieuwe EOS R7 beschikbaar gesteld voor een gebruikersreview. Het is bij uitstek een camera voor gepassioneerde fotografen met genoeg technische kennis en enthousiasme om aan de slag te gaan met geavanceerde fotografie gear. Hiernaast lees je alvast een preview van de camera. 

Test jij binnenkort de Canon EOS R7?

Zie jij jezelf wel fotograferen met de Canon EOS R7 en heb je genoeg kennis en ervaring om de camera flink aan de tand te voelen? Meld je dan nu aan via onderstaande link. Vul alle gegevens in, zodat we snel contact met je kunnen opnemen.

Direct aanmelden? Vul je gegevens in op dit formulier en wie weet kiezen we jou! 

Let op: het formulier wordt ook gebruikt voor onze 'algemene' gebruikersreview oproep. Mocht je een melding ontvangen dat je het formulier niet kunt invullen, kan het zijn dat je dat reeds een andere keer hebt gedaan. Eerdere aanmeldingen doen ook mee wanneer wij een tester uitkiezen. Het is eventueel mogelijk om het formulier in te vullen met een ander emailadres, maar dit vergroot de kans om uitgekozen te worden niet. 

Zo werkt het

Kiezen we jouw aanmelding uit? Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om het een en ander kort te sluiten. In samenspraak zal de apparatuur bij je worden thuisbezorgd waarna je minimaal een week de tijd hebt om deze zelfstandig te testen. Na het testen van de camera zal je jouw ervaringen opschrijven en de gemaakte foto's aanleveren bij de redactie van DIGIFOTO Pro. Samen maken we er dan een mooi artikel van welke we gaan publiceren in het magazine en op de website, waarbij er meer dan genoeg ruimte is om jouw eigen werk en praktijk te laten zien.

Meld je nu aan: klik hier.

Spelregels

Wanneer je ingaat op de uitnodiging om apparatuur te testen namens DIGIFOTO Pro ga je akkoord met de onderstaande voorwaarden:

1/ De Canon EOS R7, met beschikbare objectieven, wordt per koerier bij je afgeleverd (op het door jou ingevulde adres) en daar later ook weer opgehaald. Uiteraard in overleg.

2/ Je krijgt de Canon EOS R7, en beschikbaar gestelde objectieven, minimaal een week tot je beschikking – vaak langer – en je gaat zelfstandig op stap en bepaalt zelf de locatie(s) en onderwerpen die je fotografeert.

3/ De apparatuur blijft ten allen tijde eigendom van Canon en/of DIGIFOTO Pro.

4/ Na het testen van de Canon EOS R7 zal je jouw ervaringen opschrijven en de gemaakte foto’s aanleveren bij de redactie van DIGIFOTO Pro. We maken er dan samen een mooi artikel van welke we gaan publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en de daar bijhorende websites.

5/ Je geeft toestemming om de door jou gemaakte content te gebruiken in DIGIFOTO Pro Magazine en online, social media en nieuwsbrief zo ook door de uitgever Clipboard Media & Content en meewerkende partijen. 

Preview

Dit kun je verwachten van de Canon EOS R7! 

De Canon EOS R7 is een snelle APS-C systeemcamera voor de veeleisende hobbyist. De APS-C-formaat sensor met 32,5 megapixel maakt haarscherpe foto’s en video’s in 4K-resolutie. De camera is razendsnel en dankzij de cropfactor hét perfecte maatje voor wildlife- en sportfotografen. 

De camera start snel op, waardoor je binnen no time kunt fotograferen en met een burstsnelheid tot 30 bps vang je vrijwel ieder moment. Dankzij deep learning Dual Pixel CMOS AF II verloopt scherpstellen soepel en snel. Mensen, dieren en voertuigen worden met onderwerpherkenning moeiteloos gedetecteerd. Bij mensen is er bovendien specifiek een oog-, gezichts- en lichaamsherkenning.

De EOS R7 beschikt over 5-assige beeldstabilisatie die, afhankelijk van het gebruikte objectief, tot wel acht stops corrigeert. De bediening van de camera werkt bovendien zeer intuïtief dankzij de geïntegreerde multicontroller. De EOS R7 heeft twee kaartsleuven voor optimale flexibiliteit en bescherming van jouw beeldmateriaal.

Video

De Canon EOS R7 is bij uitstek een hybride camera om mee te fotograferen én filmen. Met 4K 30p (oversampled van 7K) leg je beelden haarscherp vast. High frame rate opties zijn er met 4K 60p en Full HD 120p. Die laatste zorgt voor soepele vier keer slow motion opnames. Canon C-Log 3 en HDR PQ ondersteuning zorgen voor een groot dynamisch bereik. De maximale opnametijd van zes uur biedt een scala aan opties voor bijvoorbeeld het vastleggen van langdurige evenementen. Met een input voor een koptelefoon en microfoon heb je ook de maximale controle over de audio.

Meld je nu aan voor onze gebruikersreview

Belangrijkste kenmerken van de Canon EOS R7

 • Snelle systeemcamera voor de veeleisende hobbyist
 • 32,5 megapixel APS-C sensor
 • DIGIC X-processor
 • Hoogwaardige foto’s én professionele video’s
 • In-body Image Stabilisation
 • 30 fps met elektronische sluiter en 15 fps met mechanische sluiter
 • Tot 30 fps in speciale RAW burst mode zonder crop (afhankelijk van instellingen, lens en geheugenkaart)
 • Deep learning Dual Pixel CMOS AF II
 • Onderwerpherkenning voor mensen, dieren en voertuigen
 • Scherpstellen bij weinig licht tot -5 EV
 • RAW 14-bit (RAW en C-RAW)
 • ISO: 100-32000 (uitbreidbaar tot 51200)
 • 4K 30p oversampled van 7K
 • High frame rate opties: 4K 60p (zonder crop) en Full HD 120p
 • Canon C-Log 3 en HDR PQ ondersteuning voor hoog dynamisch bereik
 • Opnamelimiet video van 6 uur
 • 2,95” LCD-scherm met 1,62 megapixel
 • Elektronische zoeker met 0,39” OLED-scherm met 2,36 megapixel
 • RF-mount
 • Dual card slot (beide UHS-II)
 • Afmetingen: 132 x 90,4 x 91,7 mm
 • Gewicht: 530 gram (612 gram met geheugenkaart en accu)

Info: Canon.nl

Direct aanmelden? Vul je gegevens in op dit formulier en wie weet kiezen we jou! 

Let op: het formulier wordt ook gebruikt voor onze 'algemene' gebruikersreview oproep. Mocht je een melding ontvangen dat je het formulier niet kunt invullen, kan het zijn dat je dat reeds een andere keer hebt gedaan. Eerdere aanmeldingen doen ook mee wanneer wij een tester uitkiezen. Het is eventueel mogelijk om het formulier in te vullen met een ander emailadres, maar dit vergroot de kans om uitgekozen te worden niet. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel