Uitslag Fotowedstrijd Urbex

Uitslag fotowedstrijd Urbex fotografie

Christel de Wolff 8184 1
Take nothing but photos, leave nothing but footprints. Dat is het credo wat veel urbexfotografen hanteren. Dat is maar goed ook, want urbexfoto's zijn vaak plaatjes die een blik werpen op het verleden. Hieronder de winnaars van onze fotowedstrijd Urbex.

Voor onze fotowedstrijd Urbexfotografie, vroegen we jullie je mooiste foto's in te sturen. dat werd niet tegen dovemansoren gezegd. De redactie moest zich een enorme gallery aan beeldmateriaal worstelen, de ene foto nog mooier dan de ander. Uiteindelijk lukte het om tot een mooie top 3 te komen! 

Eerste prijs fotowedstrijd urbexfotografie

Kirsten Maessen met Schaap

De foto van Kirsten valt op tussen de andere inzendingen vanwege het humoristische element. De aanblik van het schaap in de verpauperde ruimte roept een hoop vraaagtekens op.

Kirsten wint een cadeaubon van CameraNU.nl ter waarde van € 50,-. Wat is er mooier dan een prijs die je zelf kan bepalen? We zijn benieuwd waar Kirsten haar cadeaubon aan zal besteden.

Met dank aan CameraNU.nl voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede prijs fotowedstrijd urbexfotografie

Peter Zeedijk met Contraband

Peter fotografeerde een verlaten fabriek in België. Zijn foto valt op in de gallery vanwege het oog voor detail. Waar veel fotografen ervoor kozen om zo veel mogelijk in beeld te brengen, koos Peter voor een compositie met vier mysterieus ogende flessen in een vervallen vensterbank. De kunst van het weglaten van de rest van de ruimte zorgt ervoor dat we alleen maar kunnen gaan fantaseren over de rest van de ruimte.

Peter wint de MCOPlus LUX1600 mini LED-lamp. Deze lamp geeft meer licht dan je denkt en is te gebruiken in combinatie met camera of smartphone. Moeilijke lichtomstandigheden? Die behoren tot de verleden tijd!

Met dank aan Lamina voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Derde prijs fotowedstrijd Urbex fotografie

Henk Elshout met Lost

We kozen voor deze indringende zwart-wit foto van Henk vanwege de dwingende compositie; de bolle lijnen van de raampartijen zorgen voor een prachtige achtergrond waartegen de wieg mooi afsteekt. Wat heeft zich hier afgespeeld?

Henk wint het boek Focus op fotografie – Fotograferen in elke situatie van Frank Doorhof. Hij leert je dat je in iedere situatie kunt fotograferen. Grote of kleine ruimtes, mooi of vreselijk licht, met de professionele tips van Frank Doorhof kom je altijd tot een mooi resultaat.

Met dank aan Van Duuren Media voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Bekijk alle inzendingen op de fotowedstrijd urbex in de wedstrijdgallery.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel

afbeelding van mauriceweststrate

De foto met schaap is toch overduidelijk photoshop? of kijk ik nou verkeerd?