Portretten 2020

Uitslag Fotowedstrijd: Portretten

Christel de Wolff 8268 0
In de wedstrijd 'Portretten' waren wij op zoek naar jullie mooiste portretfotografie. Het resultaat: extreem veel prachtige uploads in onze gallery. Aan de redactie was de moeilijke taak om twee winnaars te kiezen. De uitslag lees je hieronder.

De inzendingen waren heel uiteenlopend, maar allemaal speciaal op hun eigen manier. Van top-notch fashion portretten tot verhalende, breekbare en intieme portretten, zie daar maar een winnaar uit te kiezen! Uiteindelijk vielen we vooral voor de eenvoud en kracht van twee portretten die we uitkozen tot onze winnende selectie. Een portret hoeft namelijk niet extreem moeilijk te zijn om de aandacht vast te houden.

Eerste prijs fotowedstrijd Portretten

Onno door Metin Yirtici

Naar deze portretfoto van Metin Yirtici blijf je kijken. De karakteristieke gezichtsuitdrukking is recht van voren gefotografeerd in een contrastrijke zwart-wit opname. Het is een portret in zwart-wit, zoals er veel werden ingestuurd, toch blijven we langer bij dit beeld hangen. het protret kijkt dwars door je heen en daarnaast is er technisch vrijwel niks op aan te merken! Metin wint met deze inzending de eerste prijs in onze fotowedstrijd Portretten.

Bresser BR-D3000SL Daylight
Ter waarde van € 799,-

De Bresser BR-D3000SL COB daglichtlamp is er één uit het professionele segment, wat je meteen merkt als je de lamp in je handen hebt. De robuuste lamp heeft een ingenieus koelsysteem met ventilatoren waardoor de lamp koel blijft zelfs bij langdurig gebruik, zonder daarbij geluidsoverlast te geven. De Bresser BR-D3000SL COB daglicht lamp is een professionele krachtpatser, waarmee je een enorme hoeveelheid licht tot je beschikking hebt die je accuraat kan afstellen, zodat deze het licht geeft waar je op zoek naar bent.

Met dank aan Folux voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede Prijs in de fotowedstrijd Portretten

Overpeinzing door Nordwin Alberts

Nordwin Alberts fotografeerde een prachtige dame tegen een zwarte achtergrond. Het gezicht met serene en mysterieuze uitstraling wordt prachtig uitgelicht door daglicht. De kleding van de dame alsmede haar zwarte haar valt langzaam weg in de achtergrond, waardoor de focus blijft op het gezicht dat lijkt te zweven in gedachten. Met deze foto wint Nordwin de tweede prijs in onze fotowedstrijd Portretten. 

Bresser BR-D1200BL Bi-Color
Ter waarde van € 599,-


Bij het werken met een continulicht op locatie is het belangrijk dat je beschikt over accurate, flexibele studiolampen. De Bresser BR-D1200BL Bi-Color is een sterke 120 watt ledlamp die aan een dergelijke beschrijving voldoet en heeft een traploos instelbare kleurtemperatuur van 3200 tot 5600 Kelvin. Met de Bresser BR-D1200BL Bi-Color haal je een veelzijdige alleskunner in huis die gemakkelijk is mee te nemen op locatie. De kleurweergave van deze lamp is accuraat en je kan de lamp precies instellen, zoals je dit wil.  

Met dank aan Folux voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Bekijk alle inzendingen in de fotowedstrijd Portretten in de wedstrijdgallery.

Headerbeeld: stockfoto ter illustratie door Noah Buscher

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel